Dny otevřených center pro léčbu migrény se letos odehrají v šesti regionech. Jedním z nich jsou Teplice
MUDr. Marta Vachová
Teplice

Teplice - Lidé trpící migrénou, kterých je v Česku více než milion, mohou opět přijít konzultovat svůj stav se specialisty. Po úspěšném prvním ročníku otevře letos své dveře šest Center pro léčbu bolestí hlavy. Do osvětové akce se v červnu zapojí i Nemocnice Teplice.

Setkání mají za cíl zlepšit povědomí o specializované péči a propojit pacienty s odborníky, kteří jim dokážou pomoci. Individuální konzultace budou k dispozici bez předchozího objednání, nebude třeba ani doporučení neurologa, bez kterého se lidé do centra běžně nedostanou. Na akci se představí i pacientská organizace Migréna-help.

První specializované centrum otevře letos své dveře 1. června v Městské poliklinice Praha. Následovat bude 14. června v 15:00 centrum v Nemocnici Teplice. Do podzimní vlny se zapojí další čtyři nemocnice. Detaily k akci na www.omigrene.cz.

Konzultace bez předchozího objednání a žádanky

Součástí Dnů otevřených center je i možnost individuální konzultace. Jak mohou odborníci ze specializovaných center pomoci lidem s migrénou, vysvětluje primářka neurologie z Nemocnice Teplice MUDr. Marta Vachová: „V centrech často řešíme nemocné s bolestmi hlavy, zejména s migrénami, které by se ještě nedávno zdály neléčitelné. Právě proto bych na akci ráda pozvala všechny, kdo se chtějí o nových možnostech péče dozvědět více. Lidé se navíc mohou při tomto přátelském setkání seznámit také s pacientskou organizací a kariérovou poradkyní.“

Přínos akce potvrzuje i účastnice loňského ročníku Marie: „Na akci bylo s návštěvníky skvěle zacházeno. Vše bylo perfektně vysvětleno a lidé mohli využít také konzultaci se specialistou. Měli tak možnost probrat své obtíže s lékařem v soukromí a zeptat se na cokoliv, co je v souvislosti s migrénou zajímá.“

Nemocnice Teplice otevře své dveře 14. 6. 2023 v 15:00

Den otevřeného centra proběhne ve středu 14. června v Nemocnici Teplice (Duchcovská 53, Teplice, budova H). Akce odstartuje v 15:00 představením lékařů, kteří vysvětlí, jak funguje péče ve specializovaném centru a jaká léčba je nyní dostupná. Pokračovat bude seznámením s aktivitami pacientské organizace Migréna-help a tipy kariérové poradkyně, jak na migrénu v práci. Od 15:00 do 18:00 budou k dispozici individuální konzultace s odborníky přímo na místě. Detailní program najdete na www.omigrene.cz.

Možnost popovídat si s lidmi, které trápí stejné obtíže, ocenila při loňském ročníku akce i Marie: „Konečný kruh sdílení byl opravdu velmi přínosný. Nejen to, jak lidem pomáhá otevřít se a sdílet jejich problémy s ostatními, ale také moment, kdy zjistíte, že v tom nejste sami. Přesně v tu chvíli se vám hned uleví. Lidé se tam navíc dozvědí další informace o migréně a můžou si navzájem poradit.“

Správná léčba může změnit život

V České republice je pacientům k dispozici rozsáhlý systém specializované péče, který nabízí odbornou pomoc a nejmodernější terapii. „Řada lidí s migrénou nemusí o specializovaných centrech a nových možnostech léčby vědět. Po celé České republice je jich ale už téměř čtyřicet. V rámci této péče dnes dokážeme pomoci i lidem, kteří mají pocit, že v minulosti už vyzkoušeli všechno,“ vysvětluje primářka Vachová. Více informací o akci na www.omigrene.cz. Přijďte na Dny otevřených center pro léčbu migrény a vstupte do světa, kde migréna nevládne.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru