Jablonec nad Nisou Open: Paulson zničil nasazenou jedničku a je letos poprvé v semifinále, Kellovský si podmanil čtyřhru

- Redakce

Antukový podnik ITF v Jablonci nad Nisou má v pátek na programu čtvrtfinále. První letošní semifinále si na severu republiky zajistil Andrew Paulson, jenž deklasoval bez ztráty podání 6:1 a 6:3 nejvýše nasazeného Bolivijce Murkela Delliena. Dominik Kellovský postoupil do finále čtyřhry, které ještě v ten samý den dokázal ovládnout.

Paulson vylepšil letošní maximum
Andrew Paulson (404.) porazil na podniku ITF v Jablonci nad Nisou nejvýše nasazeného Murkela Delliena (302.) z Bolívie a zajistil si jednoznačnou výhrou 6:1 a 6:3 premiérové letošní semifinále. Pod Ještědem do něj turnajová šestka postoupila bez ztráty jediného setu a poté, co v pátek odvrátila všechny čtyři brejkboly.

Kellovský slaví v Jablonci deblový triumf
Téměř čtyři roky čekal Dominik Kellovský na svůj další deblový triumf. Podařilo se to na domácí pětadvacítce v Jablonci nad Nisou, kterou si podmanil společně s Němcem Sebastianem Fanselowem.

Česko-německý pár ve finále turnaje porazil bolívijsko-brazilské duo Murkel Dellien, Pedro Sakamoto, a to za hodinu a 15 minut po setech 6:2, 6:4. Pro Dominika Kellovského se jedná už o celkově dvanáctý deblový titul na okruhu ITF.

Kellovský vyzrál na české soupeře
Česko-německý tandem Dominik Kellovský, Sebastian Fanselow postoupil na pětadvacítce v Jablonci nad Nisou do finále čtyřhry. V semifinále Kellovský s Fanselowem přehráli českou dvojici Matthew William Donald, Jakub Nicod, a to za hodinu a osm minut po sadách 6:3, 6:4.

Čech s Němcem prohrávali ve druhém setu už 1:4, nicméně další komplikace si už nepřipustili a všechny zbývající gemy ovládli.

Jablonec nad Nisou Open 2023 by Moneta Money Bank (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry

Murkel Dellien (BOL, 302.) – ANDREW PAULSON (404.) 1:6, 3:6
Chumojun Sultanov (UZB, 429.) – Sebastian Fanselow (GER, 448.) 5:7, 5:7
Martin Damm (USA, 405.) – Tim Handel (GER, 661.) 6:7(10), 2:4 – skreč
Lukas Neumayer (AUT, 303.) – Stuart Parker (GBR, 441.) 6:3, 6:3

Semifinále čtyřhry
DONALD, NICOD – Fanselow (GER), KELLOVSKÝ 3:6, 4:6
Babič (CRO), Sultanov (UZB) – M. Dellien (BOL), Sakamoto (BRA) 4:6, 6:7(2)

Finále čtyřhry
Fanselow (GER), KELLOVSKÝ – M. Dellien (BOL), Sakamoto (BRA) 6:2, 6:4