Učitelé, víte jak zvládat stres? Přihlaste se na webinář!

Všichni učitelé a zaměstnanci ve školství se mohou v červnu zúčastnit bezplatného webináře na téma psychohygieny a mentální odolnosti pro pedagogy . Webinář se uskuteční v další sérii vzdělávacích akcí pro učitele, které již třetí rok pořádá společnost WocaBee, poskytovatel inovativní aplikace pro učení slovíček pro školy.

"S učiteli jsme prostřednictvím naší aplikace WocaBee v denním kontaktu. Známe výzvy, které jejich práce přináší a snažíme se na ně reagovat inovacemi, jakož i tématy, která přinášíme na webinářích. Téma zvládání stresu je na školách mimořádně aktuální," říká Michal Ošvát, autor aplikace a CEO WocaBee, s.r.o.

Webinář a průzkum o stresu

Webinář s tématem Psychohygiena a mentální odolnost pro učitele se uskuteční v úterý 13. června v době od 18:00. do 19:30. O tom, jak stresu předcházet, jak na zátěžové situace efektivně reagovat a jak je kompenzovat bude mluvit zkušený kouč a terapeut Mgr. Branislav Hromada . Ve své praxi se věnuje také tématům v oblasti výchovy dětí a mentální odolnosti a má za sebou několik vzdělávacích akcí pro pedagogy a školská zařízení.

Při přípravě webináře bude vycházet primárně z výsledků průzkumu, který v těchto dnech mezi učiteli realizuje WocaBee. Cílem je zmapovat, jaké typy stresových situací učitelé zažívají nejčastěji. "Z předběžného zjišťování na našich sociálních sítích vyplývá, že častými zdroji stresu je velký počet žáků ve třídě, chování a nízká motivace k učení. Často se však jako stresový faktor objevuje i nedoceněné sociální postavení učitelů," konstatuje Michal Ošvát.

Průzkumu se mohou zúčastnit všichni učitelé do pondělí 12. června vyplněním tohoto krátkého anonymního dotazníku . Na webinář s tímto aktuálním tématem se mohou zároveň bezplatně zaregistrovat do 13. června 16:00 na tomto linku.

Moderní výuka jazyků

Další červnové WocaBee webináře jsou určeny zejména učitelům cizích jazyků. Jejich společným tématem je inovativní jazyková výuka.

Webinář Autentické videomateriály ve výuce cizích jazyků s lektorkou Mgr. Lenkou Ježó Garančovskou, PhD. se uskuteční v úterý 6. června v době od 18:00 do 19:30. Zkušená učitelka německého a slovenského jazyka dlouhodobě prosazuje kreativní výuku jazyků bez učebnic s maximálním využitím autentických materiálů. Učitelům představí i konkrétní zdroje užitečných videí pro jednotlivé cizí jazyky.

Ve čtvrtek 8. června v době od 18:00 do 18:45. se na webináři ToolBee – online nástroje pro jazykaře učitelé dozví více o novém projektu Michala Ošváta, autora WocaBee. Je jím nový bezplatný portál www.toolbee.app , na kterém učitelé najdou několik užitečných online nástrojů na zpestření hodin a motivaci žáků.

Na ToolBee jsou v současnosti připraveny tři online pomůcky – LanguageCube, NameWheel a TickTock. LanguageCube mohou učitelé využívat ihned, dva čekají na spuštění v brzké době a další budou přibývat. Registrace na www.toolbee.app nezabere více než 2 minuty a nástroje jsou učitelům okamžitě k dispozici.

Webináře šité na míru potřebám pedagogů, nový projekt ToolBee i inovativní aplikace na výuku cizích slovíček WocaBee – to vše jsou projekty Michala Ošváta se společnou myšlenkou pomáhat učitelům a modernizovat jazykovou výuku s využitím technologií. Přidejte se k inovativním učitelům i vy!

Klíčová slova ČR-školy-učitelé-zdraví-WocaBee

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.