Nepřející se stále více snaží destabilizovat Rusko, prohlásil Putin

foto Prezident Vladimir Putin během videokonference se členy ruské bezpečnostní rady, 2. června 2023.

Moskva - Prezident Vladimir Putin na zasedání ruské bezpečnostní rady prohlásil, že "nepřející" se stále více snaží destabilizovat Rusko a že je nutné udělat vše pro to, aby se jim to nepodařilo. Informovala o tom státní tisková agentura TASS. Podle ní šéf Kremlu členům bezpečnostní rady navrhl projednat "vnitropolitickou bezpečnost"; Putin se přitom zmínil o mezietnických vztazích v zemi.

"Pro Ruskou federaci jsou tyto otázky nesmírně důležité... žije u nás 190 etnických skupin," pronesl Putin s poznámkou, že je nutné se touto tematikou zabývat, a to z hlediska bezpečnosti.

Ruské úřady od loňského února, kdy ruské jednotky na Putinův příkaz napadly Ukrajinu, zintenzivnily represe proti opozici, médiím a kritikům Kremlu.

Putin opakovaně vyzývá Rusy ke sjednocení tváří v tvář "existenčním hrozbám" ze strany Západu, ale občas se setkává s nepřátelstvím etnických skupin, které se cítí být obzvláště zasažené vojenskou mobilizací, poznamenala agentura Reuters. Připomněla, že v březnu ruské úřady postavily mimo zákon hnutí, jehož aktivisté usilují o radikální rekonstrukci a proměnu Ruska ve prospěch jeho jednotlivých národů a regionů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 6°C

Celá předpověď