Nejlepší kámošky v akci! Bouzková v deblu pomstila duo K+S, dočkala se i poklony

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Při sledování deblového počínání Marie Bouzkové a Sary Sorribesové Tormové nelze ani na chvilku pochybovat o tom, že ty dvě jsou spolu na kurtu jako ryby ve vodě. Česko-španělská dvojice vyřídila ve druhém kole čtyřhry na Roland Garros Norku Ulrikke Eikeriovou a Japonku Eri Hozumiovou poměrem 7:5 a 6:2, přestože v první sadě čelila za stavu 4:5 hned pěti setbolům nebezpečných soupeřek.

„Saře jsem říkala, že to musíme nějak urvat. Uzavřely jsme se do sebe, braly jsme míč po míči a obrátily jsme to,“ uvedla pro Tenisový svět Marie Bouzková, která odvracela setboly při vlastním podání.

Bouzkové i její španělské parťačce Saře Sorribesové Tormové bylo už před utkáním jasné, že je čeká náročný úkol. Ulrikke Eikeriová a Eri Hozumiová si totiž v prvním kole senzačně poradily s českými favoritkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou, a ukončily tak jejich 24zápasovou vítěznou sérii na grandslamech.

„Už jsem proti nim párkrát hrála, takže jsem věděla, že jsou supr pár,“ nepodceňovala své soupeřky Bouzková. „Dívaly jsme se, jak hrály v prvním kole neskutečně proti Kačce s Bárou. Bylo vidět, že se cítí dobře.“

Skvělou chemii ale mají na dvorci také Bouzková se Sorribesovou Tormovou. Nejlepší kamarádky na okruhu společně zazářily už loni, když ovládly antukový turnaj WTA v Istanbulu.

„Známe se asi pět let, poslední tři roky jsme se víc skamarádily. Měla jsem španělského trenéra, ona má taky španělské trenéry, takže asi i díky tomu jsme se víc sblížily. Lidsky si rozumíme,“ vysvětlila usměvavá Češka.

Bouzková se v zápase dočkala také poklony od své spoluhráčky, konkrétně když excelovala ve výměně při brejkbolu na 5:2 ve druhé sadě. „To udělala už asi podruhé!“ smála se česká tenistka. „Obě si společné hraní moc užíváme, dáváme si navzájem energii. Moc si vážíme toho, že jsme v tak vyrovnaném utkání našly cestu k vítězství.“

Dalšími soupeřkami česko-španělského tandemu budou v osmifinále Japonka Miju Katóová a Aldila Sutjiadiová z Indonésie, které plní roli nasazených šestnáctek.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
2. kolo ženské čtyřhry
Eikeriová (NOR), Hozumiová (JPN) – BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) 5:7, 2:6