Další podvod s investicí do kryptoměn. Muž naposílal podvodníkům přes milion korun
Ilustrační foto
Teplice

Děčínsko - Děčínští kriminalisté se zabývají dalším případem podvodníků, kteří útočí pod legendou „falešného výhodného investování.“

V posledním evidovaném případu z května letošního roku, se stal obětí podvodu muž z Děčínska, který na internetu narazil na reklamu s výhodnou investiční nabídkou. Muž odklikl reklamu nabízející obchodování na akciovém trhu. Následně byl telefonicky osloven mužem, který se mu představil jako osobní bankéř. Poškozený podle instrukcí ,,bankéře“ do svého mobilního telefonu i počítače instaloval program na jeho vzdálenou správu. Poškozený poté opět podle instrukcí ,,bankéře“ opakovaně zasílal své finanční prostředky na různé bankovní účty nejen v ČR, ale i v zahraničí. Nejprve finanční prostředky zasílal jako počáteční investici pro obchod a následně pak jako investice do kryptoměny Bitcoin, až během necelého měsíce odeslal na různé bankovní účty více než jeden milion korun. Je velmi pravděpodobné, že své investice nikdy nedostane zpět.

"Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 8 let. Opětovně apelujeme na občany, aby v žádném případě nedovolovali vzdáleně vstupovat do jejich zařízení někomu, koho neznají. Pokud investování nerozumíte, tak se mu pokud možno vyhýbejte," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru