Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Srážku vlaků v Indii nepřežilo 50 lidí, stovky cestujících jsou zraněny

Ilustrační fotografie.
Ilustrační fotografie.
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Nejméně 50 mrtvých si vyžádala páteční srážka tří vlaků ve státě Urísa na východě Indie. Více než 500 dalších cestujících utrpělo při nehodě zranění. Na místo bylo vysláno téměř 50 záchranářských posádek.

O nehodě informovala BBC s odkazem na indická média. Příčina neštěstí v tuto chvíli není známá. Havarovaly dva osobní vlaky a nákladní souprava, množství vagónů po srážce vykolejilo. Indický premiér Naréndra Módí na twitteru napsal, že je zarmoucen a myslí na rodiny pozůstalých. Podle politika na místě incidentu nadále probíhají záchranné práce.

AP připomněla, že navzdory vládní snaze o zlepšení bezpečnosti na indické železnici dojde každý rok ke stovkám vlakových nehod. Nejhorší se stala v srpnu 1995, kdy v Novém Dillí zemřelo 358 lidí. V asijské zemi denně vlaky přepraví 12 milionů lidí.

Témata:  nehody vlaků vlaky Indie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy