Jablonec nad Nisou Open: Paulsona zradilo v semifinále zdraví, zranění ho vyřadilo už po třech gemech

- Redakce

Turnaj ITF v Jablonci nad Nisou měl v sobotu na programu semifinálové zápasy ve dvouhře. Šestý nasazený Andrew Paulson se však v duelu s turnajovou trojkou Lukasem Neumayerem neprosadil. Český tenista za stavu 2:1 po 18 minutách hry musel duel kvůli zdravotním problémům skrečovat. Rakušana Neumayera ve finále doplní Němec Tim Handel.

Paulson se zranil na konci druhého gemu při dobíhání míčku u sítě. Český tenista se chytil za pravou nohu a začal viditelně kulhat. Kvůli problémům s pohybem si nechal zavolat fyzioterapeutku a vzal si přestávku na ošetření.

Jednadvacetiletý Paulson, jenž se do semifinále na okruhu ITF probojoval poprvé od loňského září, to chtěl ještě zkusit a po ošetření se vrátil na dvorec. Třetí gem i přes problémy s pohybem odservíroval a nakonec i vyhrál, ale už neviděl smysl v tom, aby v utkání dál pokračoval.

Kvůli zranění se nechtěl dál na kurtu trápit a případně svůj stav zhoršit natolik, že by musel vynechat i několik týdnů. 

Dalším turnajem pražského rodáka by měl být challenger v Prostějově, kde by si měl zahrát v kvalifikaci. Pokud to tedy jeho zdravotní stav dovolí.

Jablonec nad Nisou Open 2023 by Moneta Money Bank (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
ANDREW PAULSON (404.) – Lukas Neumayer (AUT, 303.) 2:1 skreč
Sebastian Fanselow (GER, 448.) – Tim Handel (GER, 661.) 4:6, 2:6