Ubisoft zve na ukázku z Assassin's Creed Nexus VR. Podle starších spekulací oživí VR titul starší hrdiny série
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft zve na ukázku z Assassin's Creed Nexus VR. Podle starších spekulací oživí VR titul starší hrdiny série

Ubisoft zve na ukázku z Assassin's Creed Nexus VR. Podle starších spekulací oživí VR titul starší hrdiny série

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 6. 2023 09:55

Podobně jako další vývojáři VR her, o kterých jsme psali, i Ubisoft si přisadil při oznámení nového headsetu Meta Quest 3. V rámci svého okénka oznámil ještě před uspořádáním své prezentace Ubisoft Forward konkrétně nový titul z rodiny Assassin's Creed. I když říkat nový asi není to správné označení. Zatímco společnost Ubisoft o hře totiž oficiálně neprozradila de facto nic, snad kromě jejího názvu: Assassin's Creed Nexus VR, z neoficiálních zdrojů už dlouho vyplývá, že titul je v přípravě již několik let. Podle informací Toma Hendersona má kombinovat několik starších hrdinů dohromady a také klasické prvky, kterými je série známá.

Reklama

  • Francouzské vydavatelství Ubisoft oznámilo Assassin's Creed Nexus VR
  • Titul určený pro virtuální realitu vyjde na headsetech Meta Quest 2, Meta Quest Pro a Meta Quest 3
  • První ukázky se dočkáme 12. června na Ubisoft Forward

Podle popisu v obchodě Quest je Assassin's Creed Nexus VR zcela novou hrou v sérii pro VR, a není tedy adaptací žádné starší hry nebo pouhým režimem. Kromě toho Ubisoft uvádí, že si fanoušci také nemusí lámat hlavu s první ukázkou. Titul budou vývojáři totiž prezentovat už velice brzy, neboť bylo již potvrzeno, že se objeví i na nadcházejícím Ubisoft Forward během 12. června.

Ve směru zbylých údajů má už hra také vlastní webové stránky. Nicméně máme-li je zhodnotit a srovnat s tím, co už neoficiálně víme, nejsou zatím moc konkrétní, a vlastně zde nenajdete nic nového. Při jejich rozkliknutí upoutá váš pohled nejspíše pouze to, že hru vyvíjí dceřiná společnost Ubisoftu Red Storm Entertainment (Star Trek: Bridge Crew) a že má vyjít ještě v letošním roce.

To, že má vyjít letos, není ovšem velké překvapení. Zaprvé jde o to, že totéž nám už  několik měsíců říkal insider Tom Henderson, a zadruhé: Hru jako takovou držíme v paměti už od roku 2020, neboť právě tehdy byla ohlášena na akci Facebooku i se hrou Splinter Cell VR, která již zrušena. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama