Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Stále rozzářené tváře.

V televisi vidíme jen rozzářené tváře představitelů jednotlivých mocenských skupinek. Nejrůznějších, zrovna teď vládnoucích i pidistran. Na jejich zvolení do parlamentu stačila snad i aktivita širšího příbuzenstva. Za zvolení si zvolení naordinují tolik milionů ze státního rozpočtu, že díky televisní inserci jich samých je velmi nepravděpodobné, že je někdo vymění za aspoň trochu schopné. Ti totiž nemají celé dny na sebepředvádění.

Ti totiž pracují. Naši představitelé se teď předhánějí v návodech,jak se máme starat v době vytvořené krise, jak nějak přežít. Když nám násobně zdražej a seberou teplo, tak si vzít třeba dva svetry. Nemáte na topení? Vemte si nouzový thermopytel. (Zrovna je maj ve slevě.) Sami si teď k někdy i 300 000 Kč měsíčně, které nasbírají z toho co jiní svou prací vytvoří, přidávají prý deset procent. Tak „jim“ to náklady na topení pokryje. A ani si nevšimnou že válčej.

  • stale-rozzarene-tvare
  • stale-rozzarene-tvare
  • stale-rozzarene-tvare

Je zajímavý, že žádná ze stran, co jsou v parlamentu neměla ve volebním programu, že národ bude platit jejich nějakou válku. Nevím o tom, že by parlament odsouhlasil , nebo bylo referendum, že budeme válčit. Asi by se strana s požadavkem války do parlamentu nedostala. Přitom nám válku nikdo nevyhlásil. Přesto bojujeme. Pokud vím, tak bez vyhlášení války i naši lidi šli dobrovolně bojovat proti zlému kapitalistovi – Frankovi až do Španělska. Ale to šli dobrovolně a každej si to platil sám za sebe. Nyní miliardy mizejí a nikdo neví kam. Na válku? Kdy budeme smět vidět účty? Tankovné, nábojné a raketné. Atd. Čelní funkcionářka snad strany 009 nás nabádá k nošení svetrů.

Není mi jasné, že se jako žena nestydí být ve straně v podstatě pobělohorského zbohatlíka a cizince ( snad Švýcara.) Schwarcnberka? Jeden jeho předek vojensky rozehnal české ústavodárné shromáždění. To měl k vládnutí v Čechách ještě vyšší kvalifikaci než dneska si nárokuje vojenský důchodce a rentiér z NÁTO Petr Pavel. (Nebo obráceně?) Navrhoval bych, aby všichni naši „ představitelé“, nám šli příkladem. Celou zimu chodili a v televisi vystupovali výhradně ve svetrech. Kdyby se v celém parlamentu i v jednotlivých kancelářích topilo jen na 15 stupňů, tak by to těm svetrům odpovídalo.

Kdyby při soukromém přivytápění ( třeba infrazářičem nebo letlampou) padaly okamžité postihy, například za každé překročení maximální určené teploty na pracovišti třeba srážka z platu 30 000 kč, třeba každý den, pak by ve svetrech chodili jistě všichni. Solidárně by všichni měli chodit ve svetrech nejen při svém předvádění se v televisi, ale i v „práci“ v parlamentu. Bylo by slušné, kdyby vědouce, že se jich zase sejde v sále asi tak deset (jak můžeme vidět v záběrech v televisi), šli pracovat do nějaké malé místnosti. Vytápět kvůli tomu velkej sál je zvěrstvo.

Ať si objednají nějaký salonek v nějaké restauraci. Například „ U chcípáka“. Svetry by měli v práci nosit i všichni zaměstnanci všech ministerstev, soudů, neziskových firem, armády, zahraničních ambasád, kancelářů hejtmanů a europoslanci. V případě větší zimy, nebo schoulostivění, bych doporučoval kulicha (zmijovku.), Když jsem chodil do školy, tak byli ve třídě dva kluci, co chodili plavat na Vánoce do Vltavy. Občas v televisi ukazují, jak u Národního divadla, v Praze, jde na Vánoce plavat skupina starších mužů a snad i babiček. Tak to by poslanci a senátoři mohli též plaváním o Vánocích (alespoň cca 5 minut), ve Vltavě ukázat obyvatelům, jak se mají otužovat, aby jim stačil i jen jeden svetr.

V případě neúčasti odevzdat do státní kasy ze své výplaty 200 000 Kč. V případě neúčasti 2x, ztráta poslaneckého mandátu a všech ostatních státních funkcí. Nebo taláru. Plaveb by se měli účastnit i všichni náměstci ministrů a zaměstnanci úplně všech ministerstev. A všichni kámoši bratra Žižky- (hejtmani-(nky)) i se svými kámoši-(šky) v jejich sekretariátech. A ne, aby se někteří vymlouvali, že musili hlídat své prapravnuky-(čky). Byla by to hezká tradice, kdyby se to ujalo i přes všechny další vlády. Lze se domnívat, že tuto vládu si přejí hlavně současní ministři a jejich klaky. Viz odezvy na Václaváku. Například pan Fiala se svou kvalifikací, by se myslím v civilu – neuživil.

Snad u dnes lavinovitě se vzmáhající profese – vymýtač ďábla by se chytil. Jeho obor, kde je snad majitel? Ředitel ? Nebo jen vyučující profesor? Jak jsem slyšel zašel na úbytě. To mu profesůra zůstane? Nebo ne? Zrovna tak pí. Langšádlové? Doufám, že po skončení panování tohoto politického slepence (mi hoši, co spolu mluvíme), se všichni nezačnou raději přejmenovávat. Například Fiala by mohl tvrdit, že není žádná fiala, ale verbaskum. Jiné to bude mít ta paní se dvěma jmény. To lze. Již na základní škole jsme jednu takovou měli i v učebnicích. Hodinová – Spurná. Nebo Vzpurná? Po tři čtvrtě století si už nevzpomínám. Fakt je, že je to zjev vzácný.

U současné paní nedovedu ani odhadnout, které jméno je vlastně její. Jsou to jména manželů? Který byl ten prvý? Nebo jsou to jména , co paní měla za svobodna? Jasno nemám ani u paních Marvanová a Vitovská. To je na mne moc. Navíc po politickém kotrmelci se též dělaly jakési seznamy zaměstnanců? (es,té,bé). Bylo řečeno, že seznamy jsou tak poloviční. Počítač prý neuměl, a proto vynechal jména s háčky a čárkami. Já myslím, že je běžnější Pekařová než Pekarova.

Tady už chybí, jen aby nějaký bitový architekt, dokázal vykouzlit pro dvě jména každý měsíc, dvě státu čmajznuté mzdy. Dvě jména v našem, již téměř končícím životě měli jedině tak: Uljanov. Džugašvili, Trocký a pár jejich kámošů. Na druhou stranu, několik jmen bylo v rodině mojí kolegyně v práci. Tam se každý jmenoval, jak bůh dal. Bobuský, Babusky, Bobuzsky atd. Zkrátka, - kdysi- Polsko, Rakousko-Uhersko? , Uhry?, Podkarpatská Rus, Rusko, nebo dnes Ukrajina?

Zatím s pozdravem : svetrům zdar, s roláky zvlášť.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Šarfrichtr 2023-06-05 18:21
Naše země nezvkvétá :-). Tak rychle balíček, nebo radši pořádný balík. Zrušit důchody, školkovné a může se to rozkrást znova
Citovat
#1 Stanislav Hádek 2023-06-03 16:55
To víte - demokracie v praxi. Něco takového zde mohlo být i o dvacet let dříve.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře