Rybakinová je nemocná a odstoupila z Roland Garros

foto Kazašská tenistka Jelena Rybakinová ve 2. kole French Open v Paříži, 1. června 2023.

Paříž - Světová čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu odstoupila z tenisového Roland Garros. Wimbledonská vítězka, která patřila k favoritkám pařížského grandslamu, se odhlásila před dnešním zápasem 3. kola se Španělkou Sarou Sorribesovou kvůli nemoci. Přemožitelka Brendy Fruhvirtové a Lindy Noskové z úvodních kol to řekla na tiskové konferenci.

"Na rozcvičce jsem se snažila připravit, ale nakonec jsem se rozhodla, že bude nejlepší odstoupit. Hrát v tomhle stavu by bylo těžké," uvedla Rybakinová. "Jsem zklamaná, že nemůžu nastoupit, ale takový je život. Jednou jste nahoře, jednou dole. Chtěla jsem dnes odevzdat stoprocentní výkon, ale k němu mám teď hodně daleko," doplnila.

Třiadvacetiletá finalistka letošního Australian Open mohla zaútočit na druhý grandslamový titul. Rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán odstoupila po sérii osmi výher. Před turnajem v Paříži triumfovala na antuce v Římě.

"Mluvila jsem s doktorem a říkal, že tu v Paříži řádí nějaká viróza. Myslím, že mi s mou alergií selhal imunitní systém a něco jsem chytla," uvedla. "Přijela jsem na turnaj pozitivně naladěná, ale nikdy nevíte, jak se budete cítit. Je to smůla. Pokusím se z toho dostat a co nejlépe se připravit na travnatou část sezony," dodala Rybakinová.

Šestadvacetiletá Sorribesová, které patří ve světovém žebříčku 132. místo, si díky postupu do osmifinále vylepšila grandslamové maximum ve dvouhře. Dosud byla nejdále ve 3. kole na US Open 2021.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 8°C

Celá předpověď