Bartoš odmítá říct, kolik změna rodných čísel na občankách bude rozpočet stát.

Bartoš odmítá říct, kolik změna rodných čísel na občankách bude rozpočet stát. Zdroj: Foto Aha! – R. Matějková, Ministerstvo vnitra ČR

Jana Bendová: Nerušte nám rodná čísla, poděkování Zemanovi s výhradou a proč nenadávat českým úředníkům

Spaste duši! Okamurova SPD a Majerové Trikolóra půjdou spolu do každých dalších voleb, což je samozřejmě jejich věc, ale chtějí spolu i zachraňovat Českou republiku, což je zase věc nás všech. Na Pražském hradě už nepostávají kvůli bezpečnostním kontrolám nekonečné fronty lidí, to je jistě fajn, ale předchozí filcung Zemanovy éry měl také něco do sebe. A co nepěkného se může stát, má-li státní úředník pocit nekonečné moci a sebestřednosti?   

Pokračování 2 / 7

Ševčíkova etika

Když chtěli demonstranti násilím vtrhnout do Národního muzea, Ševčík prý šel náhodou kolemJ. Legner (Sport), Twitter

Zatímco etická komise Národohospodářské fakulty VŠE se zastala svého kontroverzního děkana Miroslava Ševčíka, naopak celouniverzitní etická komise shledala jeho jednání v rozporu s etickým kodexem školy. Kolik etických komisí máš, tolikrát můžeš z průšvihu vybruslit.

Pokračování 3 / 7

Neberta nám paměť

Rodné číslo by mělo ze zadní strany občanky zmizet...Foto Aha! – R. Matějková, Ministerstvo vnitra ČR

Rozruch, který vyvolala informace o letitém státním plánu rušit rodná čísla, neb z nich jde vyčíst pohlaví a datum narození, je pochopitelný. Vždyť je to jediné a poslední číslo či heslo, které si člověk obklíčený „internety“ ještě pamatuje.

Pokračování 4 / 7

Hradní volnost

Odstraňování zábran na Pražském hradě. (17. dubna 2023)Blesk.cz - David Zima

Byl krásný víkend, nebe azurové a lidé se hrnuli na Pražský hrad. S novým prezidentem už žádné plošné bezpečnostní kontroly, žádné dlouhé fronty. Ono to má něco do sebe – omezit, povolit a člověk si pak volnosti o to víc považuje. Díky, Miloši (ale radši už neopakovat).

Pokračování 5 / 7

Na věčné časy

Okamura se zlobí.Foto Aha! – R. Matějková

Okamurova SPD a Trikolóra podepíší memorandum o spolupráci ve všech následujících volbách, zkrátka na věčné časy a nikdy jinak. „Je třeba zachránit Českou republiku,“ dodala trikolórní šéfka Majerová. Uctivě prosím, mě při zachraňování vynechte!

Pokračování 6 / 7

Čína chce svobodu

Čínská aplikace TikTok. Reuters

Čínská společnost TikTok podala v americké Montaně žalobu s cílem zrušit tamní úplný zákaz stejnojmenné sociální sítě. TikTok tvrdí, že zákaz je v rozporu s americkou ústavou, zaručující svobodu projevu. To jsou paradoxy, pane Vaněk, co?!

Pokračování 7 / 7

Omluva našim

Přehrada KherkattaWikipedia / Renuka Sarkar - Own work

Jistý indický úředník nechal vypustit obrovskou vodní nádrž (dva milióny litrů vody!), protože mu do ní spadl telefon, když si dělal selfíčka. A my tu nadáváme na české úředníky.