Svědek o pádu chlapečka z 4. patra: Celý od krve hrozně plakal. Obrovské štěstí, že přežil

Dítě u otevřeného okna (ilustrační snímek)

Tříleté dítě přežilo pád na chodník

Viděl jsem, jak na zem spadla síťka, poté chlapeček. Tak svědek popisuje hrozivý incident, k němuž došlo ve středu v Novém Městě nad Váhom na Slovensku. Teprve tříletý Sveťo vypadl z okna ve 4. patře bytového domu, jeho matka podle slovenských médií ve vedlejší místnosti barvila vlasy kamarádce. Jako zázrakem dítě přežilo. Sousedé se nyní ženy zastávají, o chlapečka se prý vzorně stará.

Hrál si ve svém pokoji, jeho maminka ve vedlejší místnosti barvila kamarádce vlasy. Během chvíle se však příjemné odpoledne změnilo v momenty hrůzy. Tříletý Sveťo vytlačil síťku proti hmyzu a vypadl z okna ve čtvrtém patře bytového domu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hořící mladík z areálu gymnázia zemřel. Studenti Davida uhasili, boj lékařů byl marný

„Viděl jsem, jak na zem spadla síťka, potom chlapeček,“ líčil webu Nový čas svědek celého neštěstí. Jeho popis událostí potvrzuje domněnky médií, které informovaly, že chlapeček pravděpodobně z okna vytlačil zmiňovanou síťku. Ihned po pádu se ulicí začal rozléhat dětský pláč.

Sousedé matku brání

„To bylo dobré znamení, ale strašně plakal. Byl celý od krve. Je obrovským štěstím, že vůbec přežil,“ dodal svědek s tím, že vyděšená matka jen o několik vteřin později vyběhla na ulici. Sousedé okamžitě zalarmovali záchranáře, když si pro dítě při vědomí a s řadou poranění po celém těle přijeli.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Malé dítě zemřelo v rozpáleném autě, rodiče byli v kostele

Následně byl chlapeček letecky transportován do bratislavské nemocnice. Je ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. Případ nyní vyšetřuje policie, která zahájila trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví. Matku však brání sousedé.

„Je zodpovědná, dokonce učí ve školce, v takové přírodní. Chlapečka vede k přírodě a velmi se mu věnuje. Byla to nešťastná náhoda,“ shodli se obyvatelé bytového domu. O incidentu ve čtvrtek informovali policisté na svém Facebooku.

Tagy: