Zklamání pro světovou čtyřku. Přemožitelka B. Fruhvirtové a Noskové se ve 3. kole nepředstaví

- Jan Vojkůvka

Kazachstánská hvězda a světová čtyřka Jelena Rybakinová na letošním Roland Garros dohrála. Před utkáním třetího kola se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou se totiž musela z pařížského grandslamu kvůli nemoci odhlásit. Jednat by se mělo o virové onemocnění horních cest dýchacích, které mimochodem trochu trápí také Karolínu Muchovou.

Třiadvacetiletá Rybakinová se v prvních dvou kolech letošního French Open prezentovala solidními výkony. Díky nim vyřadila hned dvě české protihráčky, když v prvním kole pokořila statečně vzdorující Brendu Fruhvirtovou a v kole druhém si poradila s Lindou Noskovou.

Jedna ze spolufavoritek celého Roland Garros, která si podmanila svou generálku na pařížský grandslam v Římě, se však do druhého týdne antukového svátku nepodívá. Důvodem je nemoc, kvůli které se odhlásila těsně před utkáním třetího kola se Sarou Sorribesovou Tormovou z turnaje.

„Byla jsem u doktora a bylo mi řečeno, že v Paříži je to teď samý virus. Myslím, že v kombinaci s mou alergií mi poklesl imunitní systém a něco se mě chytilo,“ vysvětlovala svůj stav Rybakinová. „Dva dny jsem špatně spala, měla jsem horečku, bolest hlavy... A můj hlas, myslím, také slyšíte,“ podotkla chraplavě.

Obdobné potíže trápí rovněž Karolínu Muchovou, která v pátek úspěšně pronikla do osmifinále přes Rumunku Irinu Beguovou. Také česká tenistka si postěžovala na nachlazení. „Včera jsem nemluvila vůbec, dneska už ze sebe alespoň vypustím nějakou hlásku, takže se to zlepšuje,“ řekla během večerní tiskovky.

Rybakinová má podle všeho o něco silnější příznaky, za což může pravděpodobně i její alergie. Proto, narozdíl od Muchové, k zápasu třetího kola nenastoupila. „Je těžké podat výkon, běhat a dokonce i dýchat. Myslím, že to bylo jediné správné rozhodnutí, které jsem mohla udělat,“ přemítala kazachstánská tenistka, která tak na finále z letošního Australian Open nenaváže.

„Jsem opravdu naštvaná, že nemohu hrát, ale takový je život. Během něj je spousta vzestupů a pádů. Chtěla jsem tomu dnes dát sto procent a evidentně stoprocentní nejsem,“ dodala světová čtyřka, kterou za měsíc čeká obhajoba loňského wimbledonského titulu.