Jan Vacek
3. června 2023 • 14:00

Hromadný návrat do Sparty: Ryneš či Sejk mají šanci, Fortelný zřejmě mimo

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během jarního šturmu za titulem se mohlo zdát, že důležitá koncepční linka Sparty, tedy sázka na mladíky a produkty vyhlášené akademie, zůstala tak trochu upozaděna. Pravidelně nastupoval za první tým Martin Vitík, v závěru sezony pak dostali víc příležitostí Adam Karabec s Patrikem Vydrou, Kryštof Daněk spíš paběrkoval. Svou ideu ovšem Letenští v žádném případě neopouští. „Strategie se držíme,“ ubezpečuje sportovní ředitel Tomáš Rosický.



Chlapci, nástup! Tenhle signál vyslalo vedení Sparty po skončení sezony celé řadě svých hráčů, které měla rozeseté po celé republice.

Brianovi Priskemu se budou na startu letní přípravy hlásit Matěj Polidar a Martin Suchomel, Václav Sejk s Matějem Rynešem se připojí po EURO hráčů do jedenadvaceti let. Všichni dorazí se stejnou motivací: ukázat dánskému kouči, že si místo v áčku zaslouží.

„Budeme se držet strategie, co máme. Měli jsme kluky po hostováních, určitě tohle nebudeme opouštět. Někteří se vrátí do kádru, začnou přípravu, budou bojovat o místo. My jim tu šanci chceme dát,“ zdůrazňuje sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Někteří sparťané se v uplynulých měsících skutečně činili. Platí to zejména pro „jabloneckou dvojku“. Polidar se Sejkem shodně nasázeli v rámci FORTUNA:LIGY po sedmi gólech, druhý jmenovaný navíc připojil i tři asistence.

Oba si dokázali držet konstantní výkonnost, do Priskeho systému by navíc mohli zapadnout. Polidar by svou pracovitostí a fyzickými dispozicemi mohl na levé straně středové formace vytvořit tandem s Jaroslavem Zeleným, Sejk by mohl být alternativou na hrot. A třeba i na jeho pravou stranu, kdyby se měl uvést ve skutečnost možný odchod Tomáše Čvančary.

„Nechceme zapomenout na to naše, na propojení s akademií, aby tu byli sparťani,“ připomíná Rosický.

Strahovskou školou mimo jiné prošel i levonohý křídelník Matěj Ryneš (v lize 3+4), rovněž on se po ročním sbírání ostruh v Hradci Králové vrátí do přípravy.

Kdo by naopak mohl zůstat mimo brány Sparty, je záložník Jan Fortelný. Aktuálně se řeší jeho další působení v Olomouci, kde už hostoval během jara.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud