Jen dva ztracené gemy! Malečková po dvou letech slaví titul, ve finále vyškolila nasazenou dvojku

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Jesika Malečková dotáhla své působení na turnaji v rakouském Annenheimu až k zisku prvního titulu po téměř dvou letech! Šestá nasazená si v sobotním finále poradila s turnajovou dvojkou Miriam Biancou Bulgaruovou za pouhých 72 minut po setech 6:2, 6:0. Osmadvacetiletá Malečková vyhrála svůj jedenáctý singlový titul v kariéře. Naposledy se z triumfu radovala v září 2021, kdy vyhrála pětadvacítku na domácím turnaji v Jablonci.

Nejpovedenější turnaj od loňské šedesátky v České Lípě, kde dokráčela do finále, má za sebou česká tenistka Jesika Malečková. Rodačka z Hořovic na pětadvacítce v rakouském Annenheimu nepoznala hořkost porážky a po takřka dvou letech dokráčela ve dvouhře k zisku turnajové trofeje.

Výborná deblistka, která se už objevila dokonce v první stovce žebříčku WTA ve čtyřhře, v této sezoně na nějaký výraznější výsledek dosud čekala. Prošla sice z kvalifikace do osmifinále na šedesátce a stovce v portugalském Oeiras, ale na zajímavější výsledek si musela počkat až do Annenheimu.

Na této akci pod hlavičkou ITF ztratila při cestě do finále celkem dvě sady, finále však bylo z její strany suverénní. S nasazenou dvojkou Miriam Biancou Bulgaruovou neměla slitování, neztratila ani jednou podání a od stavu 2:2 v prvním setu vyhrála hned deset gemů v řadě! Za celý druhý set navíc povolila Rumunce jen jedenáct fiftýnů.

Pro Malečkovou se jedná o jedenáctý titul mezi profesionálkami ve dvouhře. Její sbírka ze čtyřhry je o poznání bohatší, když má na kontě už 19 trofejí.