Ve městě záhadně mizí děti. Za dva týdny se jich ztratilo 27, policie nemá žádnou stopu

Kriminalisté v americkém městě Cleveland řeší rekordní množství zmizelých dětí a mladistvých. Za pouhé dva týdny se jich ztratilo 27. Policie netuší, zda se stali oběťmi obchodování s lidmi, anebo zda utekli z domova dobrovolně. Připouští, že se mohli zapojit i do činnosti gangů obchodujících s drogami.

V období od 2. do 16. května zaznamenali policisté ve městě Cleveland v Ohiu 27 případů zmizelých mladistvých ve věku od 12 do 17 let. Šéf policistů z okrsku Newburgh Heights John Majoy prý nic takového za svou 33 let dlouhou kariéru nezažil.

ČTĚTE TAKÉ: Svědectví z vlaku smrti: Všude krev, zlámané končetiny a umírající. Skončili jsme na hromadě

„V počtech pohřešovaných osob jsou vždycky vrcholy a propady, ale letos to vypadá na mimořádný rok,“ uvedl pro Fox News Digital Majoy, který je také předsedou správní rady dobrovolnické neziskové organizace Cleveland Missing. Spolek na svých webových stránkách uvádí, že poskytuje „přímou podporu rodinám a přátelům pátrajícím po svých pohřešovaných blízkých“.

„Z nějakého důvodu je počet pohřešovaných v roce 2023 mnohem vyšší, než je obvyklé. Je to znepokojující částečně i proto, že nevíme, co se s některými z těchto dětí děje, zda jsou předmětem obchodu s lidmi nebo zda jsou zapojeny do činnosti gangů či drog,“ dodal Majoy.

Podle Majoye je reálné, že většina případů jsou spíše útěky než únosy. Zdůraznil, že mladí teenageři jsou naivní a náchylní k predátorům, kteří jsou „vlky v rouše beránčím“. Podle policisty by rodiče měli dávat pozor na to, co dělají děti na internetu. „Měli by bedlivě sledovat jejich sociální média, protože ta mají na dospívající významný vliv,“ uvedl pro Cleveland 19.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ztracené děti připomíná takzvaný Pomněnkový den:

Tagy:
drogy policie únos zmizení pátrání útěk Ohio gang Cleveland Fox News pohřešování policejní náčelník John Majoy Newburgh Heights