Po Messim odchod z Paříže potvrdil další mistr světa, Sergio Ramos. Klub vyjádřil poděkování a vděčnost

Španělský fotbalista Sergio Ramos opouští klub Paříž St. Germain (PSG), jeho smlouva s francouzským týmem vyprší 30. června. Ramos potvrdil na sociálních sítích, že v sobotu odehraje svůj poslední zápas v dresu PSG, když se utká s Clermont Foot na domácím hřišti. PSG je již jistým šampionem Ligue 1.

Španělský fotbalový veterán Sergio Ramos nyní následuje kroky svého spoluhráče Lionela Messiho, když se rozhodl také opustit klub Paříž St. Germain (PSG). Ramos potvrdil svůj odchod z PSG na sociálních sítích poté, co klub již ve čtvrtek oznámil Messiho odchod. Podle zahraničních médií se spekuluje, že po skončení sezóny by mohl klub opustit také třetí hvězdný hráč, brazilský talent Neymar. 

"Zítra je speciální den, kdy se rozloučím s PSG a uzavřu další kapitolu v mém životě. Netuším, o kolika místech může jeden člověk říct, že byli jeho domov, ale bez pochybností to můžu prohlásit o Paříži a jeho fanoušcích.

Děkuji za dvě výjimečné sezóny, během kterých jsem vydal ze sebe všechno,“ uvedl na sociálních sítích Ramos.

Španělský fotbalista Sergio Ramos přestoupil do francouzského klubu PSG předloni poté, co zanechal významnou stopu ve svém předchozím klubu Real Madrid, s nímž vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů.

Během svého působení v PSG Ramos získal dvakrát mistrovský titul v Ligue 1 a odehrál 57 zápasů ve všech soutěžích. Z toho 44 zápasů pochází z právě končící sezóny, kterou však poznamenala zranění.

Klub vyslovil velkou vděčnost Sergiu Ramosovi za jeho dvě sezóny strávené v jejich dresu. Jeho vůdcovské schopnosti, oddanost týmu a profesionální přístup, společně s jeho bohatými fotbalovými zkušenostmi, ho řadí mezi opravdové legendy tohoto sportu.

Prezident PSG Nasser Al-Khelaifi ve vyjádření klubu, které citovala agentura AFP, prohlásil: "Byla pro nás velkou ctí mít Sergia Ramose v Paříži. Každý člen klubu mu přeje pouze to nejlepší."

Ramos už koncem února ukončil reprezentační kariéru. S národním týmem získal v roce 2010 titul mistra světa a v letech 2008 a 2012 titul mistra Evropy.

Shrnutí kariéry

Sergio Ramos se proslavil svými vynikajícími obrannými schopnostmi a vůdcovským stylem hry. Ramos je známý svou tvrdostí, statečností a zároveň schopností přispět k útoku svými góly. Je jedním z nejúspěšnějších obránců v historii fotbalu.

Strávil většinu své kariéry ve španělském Realu Madrid, kde se stal jednou z klíčových postav týmu. S Real Madridem získal mnoho prestižních titulů, včetně čtyř Ligy mistrů UEFA a pěti titulů La Liga. Ramos je také rekordmanem v počtu vstřelených branek obráncem za Real Madrid.

Mimo svůj klubový úspěch byl Ramos také klíčovým hráčem španělské reprezentace. S národním týmem vyhrál Evropský šampionát v roce 2008 a 2012, stejně jako Mistrovství světa v roce 2010. Ramos je jedním z nejzkušenějších a nejuznávanějších fotbalistů ve Španělsku i ve světě.

Stal se ikonou moderního fotbalu díky svým schopnostem, vůdcovským schopnostem a vítěznému instinktu. Jeho přínos pro Real Madrid, španělskou reprezentaci a celkově pro světový fotbal je nezapomenutelný.

Související

Lionel Messi

Messi má problém. Bez svolení odcestoval do Saúdské Arábie, proto si nezahraje za PSG dva zápasy

V nadcházejících dvou ligových zápasech fanoušci Paris Saint Germain neuvidí v kádru tohoto pařížského klubu hvězdného úřadujícího světového šampiona z Argentiny Lionela Messiho. Proti týmům Troyes a Ajaccio si nezahraje kvůli dvouzápasové stopce, kterou mu vedení klubu vystavilo poté, co se neměl rodák z Rosaria dostavit na trénink, protože s rodinou bez svolení klubu odcestoval do Saúdské Arábie. 
Lionel Messi

Messimu brzy vyprší smlouva s PSG. Údajně je v kontaktu i s Barcelonou

Vzhledem k tomu, že jednomu z nejslavnějších současných fotbalistů světa Argentincovi Lionelu Messimu se blíží konec dvouleté smlouvy s jeho současným zaměstnavatelem, tedy s Paris Saint Germain, není divu, že se v zákulisí začínají rozbíhat spekulace o tom, kam povedou jeho další kroky. Olej do ohně jako první přilil viceprezident FC Barcelona Rafa Yuste. Právě on se totiž nechal slyšet, že mistr světa z loňského roku je se svým bývalým zaměstnavatelem v kontaktu. 

Více souvisejících

Paris Saint-Germain FC Lionel Messi Sergio Ramos (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy