Český tým veze čtvrté místo z mistrovství světa v paraglidingu

Po bronzu na mistrovství světa 2021 a stříbru z mistrovství Evropy 2022 bojoval Český paraglidingový tým letos na mistrovství světa, které se konalo ve francouzských Alpách od 20. 5. do 3. 6., ve složení Stanislav Mayer, Petr Kostrhun, Jan Jareš, Martin Kubíček. Nelétajícím kapitánem českého týmu byla Petra Slívová, která jako pilotka byla u předchozích medailových úspěchů českého týmu. Také letos bojoval český tým o medailové pozice.

První týden po několika individuálních úspěších, kdy se čeští borci umísťovali v rámci první desítky, figuroval český tým stabilně na třetí pozici. Ve druhém týdnu, díky četným dešťům, organizátoři často přesouvali místo startu, ale i tak se závodníkům někdy podařilo do deště zaletět. Na to doplatil v 8. kole Petr Kostrhun, kterému zmokl padák a mokrý padák neletí. Spolu s nezdarem v 7. kole ho to stálo umístění v první desítce závodu.

Celkem se během závodu uletělo 9 platných kol a do posledního závodního dne startovali Češi z medailové třetí pozice. Díky skvělému výkonu soupeřů, ale bodový náskok nestačil a nakonec český tým obsadil 4. místo v celkovém hodnocení 49 zúčastněných zemí.

Závod suverénně ovládli reprezentanti Francie ve všech kategoriích, mistry světa se stali Maxime Pinot a Meryl Delferriere. V soutěži národů byli také první Francouzi, na druhém místě Britové, třetí Makedonci a na čtvrtém místě Češi. Nejlepší individuální umístění z českého týmu zapsal Stanislav Mayer, který skončil na 22. místě.

Kontakt:

Aleš Trtil

prezident LAA ČR

ales.trtil@laacr.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova Sport-sporty-paragliding-Evropa-firmy-LAA ČR

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.