Jablonec nad Nisou Open: Dvacetiletý Rakušan slaví druhý titul na českém území

- Redakce

Vítězem turnaje Jablonec nad Nisou Open, podniku pod hlavičkou ITF s dotací 25 tisíc dolarů, se stal teprve dvacetiletý rakouský tenista Lukas Neumayer, který ve finále zdolal Němce Tima Handela 6:2, 3:6, 6:1. Pro rakouského tenistu se jedná o druhý letošní titul na českém území.

Poté, co Nemayer ovládl před dvěma týdny turnaj na pražských Spojích, si dvacetiletý tenista podmanil také antukový podnik v Jablonci nad Nisou. Na severu Čech Neumayer ztratil v pěti zápasech jediný set, a to až ve finále.

Ve finálovém utkání zvládl Neumayer stejně jako před čtrnácti dny v Praze souboj s německým soupeřem. Tím byl tentokrát o šest let starší Tim Handel, tenista z až sedmé stovky světového žebříčku. Neumayer, který se nachází na 303. místě světového rankingu, ovládl set poměrem 6:2, když prolomil soupeřův servis v prvním a pátém gemu.

Druhá sada patřila poměrem 6:3 Handelovi, jenž dokázal prolomit Neumayerův servis v osmém gemu a následně na svém podání set uzavřel. Rozhodující sada už ovšem byla opět jednoznačnou záležitostí v podání mladšího z finalistů, který ji vyhrál za 37 minut 6:1.

Neumayer v Jablonci slaví pátý titul profesionální kariéry.

Jablonec nad Nisou Open 2023 by Moneta Money Bank (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Lukas Neumayer (AUT, 303.) – Tim Handel (GER, 661.) 6:2, 3:6, 6:1