Pathfinder znovu poroste. Na Kickstarteru odstartovala kampaň nového hack & slash RPG Pathfinder: Abomination Vaults. K dispozici je i první video
i Zdroj: Paizo
Novinka Pathfinder znovu poroste. Na Kickstarteru odstartovala kampaň nového hack & slash RPG Pathfinder: Abomination Vaults. K dispozici je i první video

Pathfinder znovu poroste. Na Kickstarteru odstartovala kampaň nového hack & slash RPG Pathfinder: Abomination Vaults. K dispozici je i první video

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 6. 2023 07:00

Po vydání velkotonážních RPG od studia Owlcat Games s názvy Pathfinder: Kingmaker a Pathfinder: Wrath of the Righteous máme tu příležitost vidět oznámení další hry ze stejného světa. Vývojářské studio BKOM je strůjcem tohoto oznámení. Toto kanadské studio zahájilo totiž vlastní kampaň na Kickstarteru pro hru Pathfinder: Abomination Vaults, kterou označuje za vůbec první kooperativní hack & slash RPG podle stolní verze Pathfinder. Hra vyjde prostřednictvím Steamu a zatím není plánována pro konzole.

Reklama

  • Na Kickstarteru nově odstartovala kampaň další hry ze světa Pathfinder
  • Titul ponese název Pathfinder: Abomination Vaults a pracuje na něm větší nezávislé studio s původem v Kanadě (120 vývojářů ve třech pobočkách)
  • Cílem je nabídnout kooperativní hack & slash RPG s možností offline hraní

BKOM popisuje hru jako titul, jenž umožní 1 až 4 hráčům ovládat 4 třídy původního Pathfinderu (tzn. Barbara, Strážce, Klerika a Čaroděje), jež prozkoumávají, bojují a rabují pod pevností Gauntlight Keep. Hlavním protivníkem při tomto procesu nám při tom bude čarodějka Belcorra Haruvex. Ve hře se objeví skrze události inspirované u stejnojmenného scénáře stolní hry, u nichž tvůrci říkají, že nás vezmou do nejzazších hlubin Gauntlight Keep (do tzv. Megadungeonu), do boje proti ohavnostem a nestvůrám, které čarodějka povolala.

Megadungeon bude podle autorů rovněž rozdělen na odlišné biomy, z nichž každý utvoří jednu z kapitol dobrodružství, a tedy i příběhu. Hráči se budou muset probojovat skrz bezpočet monster, pastí a závěrečných bossů, neboť mají-li stanout před samotnou Haruvex, musí nejdříve překonat všechna výše položená patra dungeonu stojící před ní.

Když už hovoříme o tom, kdo má co před sebou, ačkoli je hra na Kickstarteru jen několik dní, už nyní, s 26 dny do konce, je zatím na dobré cestě k úspěchu. Na hru už přispělo skoro 3 200 hráčů skrze 209 tisíc dolarů, což je okolo 60 procent z celkové částky 305 tisíc dolarů, o níž  si vývojáři říkají (vybráno bylo tedy asi 4,6 milionu korun z celkově žádaných 6,7 milionu korun). 

Vývojáři také připomínají, že jejich kampaň není jen o získávání peněz. Je to podle nich i dobrá příležitost, jak spolupracovat s komunitou, u čehož zdůrazňují, že mají odhodlání aktivně komunikovat s hráči o svém postupu, sdílet aktuální informace a nabízet exkluzivní pohledy na hru jako takovou.

S pohledem na hru je taktéž zajímavé uvést, že se při hraní mají objevit i některé neotřelé prvky. Jak už jsme totiž zmínili na začátku, Pathfinder: Abomination Vaults chce být velké hack & slash RPG, což znamená, že jeho cílem je nabídnou výživné boje a zábavné mechanismy. 

Cílem studia je tak vytvořit podmínky, kdy toho půjde dosáhnout. Jednu z hlavních nazývají systém kombinovaných efektů, což je systém zřejmě čerpající např. z Divinity: Original Sin nebo třetího Baldur’s Gate. Vývojáři jej ilustrují totiž na tom, že půjde porůznu mísit útoky společníků, jako třeba: projít ohnivou stěnou a vytvořit tak plamenný vír, vystřelit několik ran z kuše skrz mrazivou mlhu a vytvořit mrazivé blesky, které polapí nepřátele, nebo vrhnout blesk na ochrannou bariéru a vytvoří elektrizovanou osobní bariéru. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama