Výšlap na Velký Javorník

Výšlap na Velký Javorník

4. 6. 2023

Trasu jsme započali v Trojanovicích, v Sedle Pindula, od Zbojnické koliby. Po modré značce zvané Stezka Českem jsme se lesem za vydatného zpěvu ptáků vydali směrem k Malému Javorníku, a poté vystoupali na Velký Javorník. Odměnou nám byly nádherné výhledy už jen od turistické chaty.

Turistů přes všední den nebylo mnoho, takže jsme si všichni prostory kolem chaty užili. Někdo chytal bronz, někdo se kochal výhledy, jiný jen tak relaxoval po vydatném stoupání ať už pěšky nebo na kole. Po malém občerstvení, za které se kuchařka nemusí stydět, mi to nedalo a vystoupala jsem po 106 schodech na vrchol rozhledny. Překrásné výhledy byly do širokého okolí Beskyd. V dálce se špičatila Lysá hora, kousek před ní Radhošť, na západní straně vystrkovala „růžky“ Štramberská trúba a Valachy byly také jako na dlani.

Odpoledne jsme se vydali traverzami na cestu dolů, Naučnou stezkou Velký Javorník přes Horečky a NS Beskydské nebe  do Frenštátu pod Radhoštěm. Byl to pěkný a pohodový let, i když jsme přijeli unavení. Takový lék na duši.

cestování Do stovky 2023
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.