Děsivé pavučiny pokrývají keře a stromy v Ústeckém kraji. Už jste je viděli?
Zeleň obalená pavučinami podél dálnice D8. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Ústecký kraj - Ústecký kraj, konkrétně oblasti kolem silnice z Prahy do Ústí před Litoměřicemi a silničního koridoru u Mostu, ale i další místa, se potýkají s neobvyklým jevem. Keře a stromy v těchto oblastech jsou pokryté hustými pavučinami, které vytvářejí téměř nadpřirozený a děsivý pohled. Tento fenomén je způsoben aktivitou housenek motýla předivky zhoubné.

Housenky mají zvláštní schopnost produkovat velké množství hustých a odolných pavučin, které slouží k ochraně před predátory a také k usnadnění pohybu mezi větvemi stromů. Při pohybu mezi stromy a keři tyto housenky vytvářejí pavučinovou síť, která se pomalu rozprostírá a obaluje okolní vegetaci.

Pavučiny jsou velmi odolné a mohou zůstat na stromech a keřích po delší dobu. Pro člověka nepředstavují nebezpečí, napadená zeleň ale většinou přijde o všechny listy.

edeniky 6428

Zeleň obalená pavučinami podél dálnice D8. Foto: e-deniky.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru