První grandslam a hned tři výhry. Kovačková spoléhá na efektivitu a obdivuje Rybakinovou

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Už tři vítězná utkání má za sebou Alena Kovačková na juniorském Roland Garros. Teprve čtrnáctiletá grandslamová debutantka úspěšně navázala na kvalifikaci, když vstoupila do hlavní soutěže výhrou 6:4 a 7:5 nad Argentinkou Sol Ailin Larrayaovou Guidiovou. „Všechny tři zápasy jsem odehrála dobře. Jsem za to hodně ráda, kvalifikace byla taky těžká,“ hlásila v rozhovoru pro Tenisový svět hráčka pražské Sparty.

Talentovaná Češka Alena Kovačková zatím vyhrála na Roland Garros všechny tři duely poměrem 2:0 na sety. Jako poslední vyřídila na pařížské antuce Argentinku Sol Ailin Larrayaovou Guidiovou, proti níž skvěle vstoupila do obou setů.

Ačkoliv poté patnáctiletá Argentinka zabrala a ve druhé sadě dokonce srovnala z 0:4 na 5:5, mohla se Kovačková radovat z postupu do druhého kola hlavní fáze.

„Myslím, že jsem hrála dobře, stejně tak soupeřka. Podmínky byly těžké, ale konec jsem zvládla. Hodně foukalo a míče byly těžké,“ vyprávěla Tenisovému světu česká naděje.

„Nedělala jsem moc chyb, zároveň jsem se ale snažila hrát dost útočně. Zatím útočím spíš z forhendu,“ poznamenala ke své taktice, která jí už vynesla tři pařížská vítězství.

Inspirací je pro Kovačkovou wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová, jež ještě před svým odstoupením z Roland Garros shodou okolností vyřadila dva jiné české klenoty: Brendu Fruhvirtovou a Lindu Noskovou.

„Na Rybakinové se mi líbí, že hraje útočně a že dává hodně es,“ vysvětlila Kovačková, která už se může těšit na druhé kolo proti nasazené šestce Luccianě Perezové Alarconové z Peru.

Dosavadní výsledky Aleny Kovačkové na turnaji:
1. kolo hlavní soutěže, Sol Ailin Larrayaová Guidiová (ARG) 6:4, 7:5
Finále kvalifikace, Jelizaveta Kotliarová (UKR) 6:1, 6:2
1. kolo kvalifikace, Massiva Boukiratová (FRA) 6:0, 6:2