To budou hrát ženy? Diváci na Roland Garros hromadně vraceli zakoupené vstupenky

- Jan Vojkůvka

Každodenní program letošního Roland Garros obsahuje atraktivní night session na centrálním kurtu Philippa Chatriera, na kterou pořadatelé prodávají samostatné vstupenky, které nezahrnují předchozí program na tomto dvorci. Prozatím si na prodej vstupenek na tento vrchol denních programů nemohli pořadatelé vůbec stěžovat. Jakmile ale v sobotu odpoledne vyšlo najevo, že nedělní night session obstarají ženy, došlo k hodně nečekanému dění. Do prodeje se začaly vracet stovky již rezervovaných a zakoupených vstupenek.

Night session jsou na grandslamových turnajích (nepořádají se pouze ve Wimbledonu) vždy velmi žádaným zbožím. Zatímco ale Australian Open a US Open pořádají tyto večerní a noční programy s kombinací jednoho mužského a jednoho ženského zápasu, Roland Garros se vydalo trochu jiným směrem. Night session v Paříži je totiž záležitostí pouze jednoho utkání.

Během letošního ročníku byly prozatím veškeré night session, na které se prodávají vstupenky v rozmezí 75 a 180 eur, absolvovány muži. Některé zápasy byly delší, některé kratší, ale vždy se jednalo o minimálně dvouhodinový program.

Jakmile ale v sobotu vyšlo najevo, že nedělní night session na kurtu Philippa Chatriera obstarají Aryna Sabalenková se Sloane Stephensovou, byli pořadatelé nejspíš šokováni tím, že se jim začaly vstupenky hromadně vracet. Na situaci upozornil novinář José Morgado na svém Twitteru, kde uvedl, že své vstupenky vracely stovky diváků, kteří chtěli zpátky peníze.

Jedná se o velmi zajímavý a tak trochu i skandální vývoj situace. Jistě, vstupenky na night session nejsou levnou záležitostí a asi nikdo by nechtěl sledovat zápas, který bude podobný tomu, jenž předvedly například Iga Šwiateková a Sin-jü Wang (Šwiateková vyhrála za 52 minut dvakrát 6:0). Pořadatelé však zvolili záměrně právě souboj Sabalenkové se Stephensové, které se prozatím utkaly třikrát a vždy se šlo do tří setů. Rozhodně tedy o nasazení zápasu přemýšleli.

Mnozí z diváků, kteří měli zakoupené vstupenky na večerní zápas, se však těšili na další ze zápasů mužských hvězd. K mání byl v neděli například souboj Novaka Djokoviče s Juanem Pablem Varillasem, nebo pikantní utkání Carlose Alcaraze s Lorenzem Musettim. Nespokojenost s nasazením Sabalenkové a Stephensové tak dali najevo svérázným způsobem.