VIDEO: Kometa srovnala krok se Zlínem! Sparta slaví i podruhé

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

12. března 2015, 20:33

Jan Šimek

Na brněnském ledě byla na programu čtvrtfinálová odveta mezi domácí Kometou a mistrovským Zlínem. Ve vyrovnaném souboji dlouho platil bezbrankový stav, který v polovině utkání prolomil domácí Kuboš, na startu třetí části sice srovnal Marušák, ale těsný náskok vrátil Brnu kanonýr Ton. V rozmezí dvanácti sekund se domácí dvakrát prosadili a ševci už jen snížili zásluhou Holíka. Sparťané jsou ve čtvrtfinále doma po dvou zápasech stoprocentní. Na středeční výhru navázali také nyní a podruhé zdolali hradecký Mountfield. Ten přitom v polovině utkání nad Pražany vedl.

Kometa předvedla parádní finiš a přetlačila Zlín

V repríze loňského finále si to ve druhém čtvrtfinálovém utkání rozdala Kometa se Zlínem, který ve středu vyhrál úvodní díl letošní série. Brno tak bylo v odvetě připraveno vrátit úřadujícím šampionům prohru i s úroky. Vyprodaný brněnský stadion si na úvodní gól musel počkat až do 31. minuty, kdy v přesilovce poslal domácí do vedení Kuboš. V úvodu třetí třetiny ale početní výhodu využili také hosté po tečované ráně Marušáka a bylo vyrovnáno. Brněnští však krátce nato ševcům opět odskočili po trefě Tona. Pak navíc domácí dvakrát udeřili v rozmezí dvanácti sekund, kdy se prosadili Němec s Vondráčkem a bylo to 4:1. Necelé čtyři minuty před koncem hostující Holík jen upravil skóre na konečných 4:2.

Vladimír Kýhos (trenér Komety): „Chtěl bych pochválit hráče, protože se dnes vyrovnali s velkým tlakem, který nastane, když prohrajete první domácí zápas v play off. Všechno to ale ustáli výborně, spadlo z nich napětí a nervozita. Byli jsme dnes ta stará Kometa, co se týká pohybu a dohrávání soupeře.“

Rostislav Vlach (trenér Zlína): „Zhodnotil bych to stručně, do Brna jsme přijeli získat jedno utkání, což se nám podařilo. Jsme spokojeni, nečekali jsme, že proti Brnu vyhrajeme 4:0.“

HC KOMETA BRNO – PSG ZLÍN 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 31. Kuboš (Němec, Ton), 47. Ton (Kováčik, Němec), 55. Němec (Kováčik, Hruška), 55. Vondráček (Burian, Koreis) – 44. Marušák (Leška, Okál), 57. Holík (Vlach).
Rozhodčí: Hribik, Šír – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 6:7, navíc Okál (Zlín) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 2:1. 
Střely na branku: 25:14.
Diváci: 7 200 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Vojtěch Němec – Jiří Marušák.
Stav série: 1:1. 
HC Kometa Brno: Čiliak – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kuboš – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, H. Zohorna, Honejsek – Káňa, Čermák, Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran. 
PSG Zlín: Štůrala – Horák, Marušák, Žižka, Valenta, Řezníček, Kotvan – Veselý, Čajánek, Svoboda – Říčka, Vlach, Holík – Köhler, Leška, Okál – Sedláček, Fořt, Ondráček. Trenéři: Vlach a Jurík.

Sparta jde do trháku, drama v Praze rozsekl Rolinek

Hokejisté pražské Sparty vstoupili do odvety s Mountfieldem se středeční výhrou v zádech a tu chtěli potvrdit i ve druhé bitvě. Zápas odstartovali solidně, když početní výhodu přetavil v úvodní gól zápasu. Réway se prohnal kolem branky, našel volného Buchteleho a ten pohotově poslal puk pod horní tyčku. V čase 27:29 však puk po ráně Pospíšila šikovně zastavil Kudrna a z bezprostřední blízkosti překonal Novotného. O 17 sekund později navíc tečoval nenápadné nahození Pláňka Kukumberg a Hradec rázem vedl. Sparťané ale nesložili zbraně. Na startu třetí části proměnil druhou přesilovku Réway a v 55. minutě trefil výhru Pražanů Rolinek, jenž propálil Kacetla. Mountfield to v závěru zkusil bez brankáře, ale ani v šesti srovnat nedokázal a naopak sám inkasoval. V sérii tak prohrává už 0:2 na zápasy.

Zdeněk Moták (asistent trenéra Sparty): „Myslím si, že zápas splňoval všechny atributy play off. Bylo v něm všechno, co se má do takového zápasu dát. Z naší strany to bylo vítězství vůle, odhodlání, bojovnosti a nasazení. Za poslední třetinu jsme si určitě zasloužili vyhrát.“

Peter Draisaitl (trenér Hradce Králové):
„Můžeme být spokojeni s tím, že to vypadalo z naší strany jinak, než ve středu. Tak by měl vypadat play off hokej. Potom už to je hodně o maličkostech. Měli jsme ve třetí části držet déle vedení 3:2. Byla tam nějaká vyloučení a musím přiznat, že jsem většinu z nich ani neviděl.“

HC SPARTA PRAHA – MOUNTFIELD HK 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 15. Buchtele (Réway), 26. Mikuš (Hlinka, Vondrka), 42. Réway (Polášek), 55. Rolinek (Přibyl, Pilař), 60. Buchtele (Hlinka) – 25. Kudrna (Pospíšil), 28. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 28. Kukumberg (Pláněk).
Rozhodčí: Pešina, Fraňo – Gebauer, Lederer. 
Vyloučení: 8:9, navíc Mikuš (Sparta) 10 minut.
Využití: 2:1. 
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 31:28. 
Diváci: 7 638.
Nejlepší hráči:Jan Buchtele – Jaroslav Kudrna.
Stav série: 2:0. 
HC Sparta Praha: Novotný (50 - 55. Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek – Réway, Hlinka, Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták. 
Mountfield HK: Kacetl – Dietz, Vydarený, Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček, Kopta – Kudrna, Mertl, Šimánek – Dej, Knotek, Pospíšil – Skokan, Kukumberg, Červený – Vantuch, Tvrdík, Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Další program čtvrtfinále ČP play off TELH

pátek 13. března – 1. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
18:20 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (ČT Sport)

sobota 14. března – 2. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

neděle 15. března – 3. zápasy:

15:30 PSG Zlín – HC Kometa Brno
18:20 Mountfield HK – HC Sparta Praha (ČT Sport)

pondělí 16. března – 4. zápasy:

18:20 PSG Zlín – HC Kometa Brno (ČT Sport)
18:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha

úterý 17. března – 3. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:20 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

středa 18. března – 4. zápasy:

17:10 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)
18:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

čtvrtek 19. března – případné 5. zápasy:

18:00 HC Kometa Brno – PSG Zlín
18:30 HC Sparta Praha – Mountfield HK

pátek 20. března – případné 5. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

sobota 21. března – případné 6. zápasy:

15:30 PSG Zlín – HC Kometa Brno
17:30 Mountfield HK – HC Sparta Praha

neděle 22. března – případné 6. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC VERVA Litvínov

pondělí 23. března – případné 7. zápasy:

18:00 HC Kometa Brno – PSG Zlín
18:30 HC Sparta Praha – Mountfield HK

úterý 24. března – případné 7. zápasy:

17:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
17:30 HC VERVA Litvínov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Semifinále odstartuje 26. března a finále se bude hrát od 11. dubna, přičemž případný rozhodující sedmý zápas se uskuteční 23. dubna 2015.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz