Novosedlice v sobotu ovládly čáry, kouzla a spousta zábavy
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Novosedlice – Do improvizovaného světa tajemných bytostí, kouzel a výzev, vytvořeného na fotbalovém hřišti v Novosedlicích, se nechaly zlákat v sobotu 3. června davy malých zvědavců a jejich rodičovský doprovod. Od 15 hodin se tu konal Den dětí s Harrym Potterem. Akci připravilo pro kluky a děvčata k jejich svátku vedení Obce Novosedlice, tamní kulturně sportovní komise a organizace Hvězdy života.

Na děti všech věkových kategorií čekala v prosluněném odpoledni spousta zábavy, řada soutěží a pohybových aktivit, motivovaných příběhy Harryho Pottera a jeho kamarádů na škole kouzel v Bradavicích. Malí adepti na kouzelníky museli prokázat hbitost, odvahu, ale také vědomosti. Například při podlézání zavěšených zvonků a rolniček, při nelítostných soubojích ve vybíjené s míčky, které se lepily k ochranné vestě, nebo při průletu na koštěti kolem velkých červených balónů.

0506tpikkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Podle Kateřiny a Monči bylo nejtěžší poznávání rostlin. „Já jsem poznala jenom ostružinu. Ty ostatní kytky mi přišly všechny stejné,“ smála se Katka. Honzíkovi zase dělalo problém podlézání zvonečků. Akce zkrátka kromě jiného ukázala, že do bradavické školy se mohou dostat jen ti nejlepší. Aby to dětem nebylo líto byly po ruce sladké odměny a také třeba jízda v kočáře taženém koňmi. V závěru akce nechybělo vyhlášení nejhezčí masky a divadelní představení.

0506tpikkz3

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru