OBRAZEM: Víkend vyplnily oslavy Dne dětí i Noc kostelů

5. června 2023, kultura, přečteno: 812×

Oslavit svůj den přišly děti už v pátek do zahrady Domu dětí a mládeže v Blansku, v sobotu pro ně připravilo celodenní akci Kulturní středisko města Blanska a svůj Dětský den měli také v Lažánkách. Farnost Blansko se stejně jako dřevěný kostelík připojila k páteční Noci kostelů.

Dům dětí a mládeže Blansko letos ke Dni dětí nabídl hned tři pohádková odpoledne s postavami z oblíbených kreslených filmů. Na děti tak čekaly soutěže a hry s Mickey Mousem, Sněhurkou či Vaianou. Součástí závěrečného pátečního programu bylo kromě her a atrakcí jako skákací hrad nebo trampolína také mobilní planetárium s promítáním.

den-deti-27308-4219_800.jpg

Na Dni dětí v zámeckém parku zpívala Anna Julie Slováčková. FOTO: archiv KSMB

V sobotu dopoledne rozezněl zámecký park Dětský den v Blansku. Až do odpoledne byly dětem k dispozici obří nafukovací atrakce, vyzkoušet svůj um mohly v různých disciplínách na stezce kolem rybníčku a na nádvoří zámku pro ně sehrálo Divadlo Kolárka pohádku O pejskovi a kočičce. O hudební doprovod se postarala Anna Julie Slováčková s kapelou. Na místě byl také stánek brněnského VIDA science centra, laserová střelnice nebo stanoviště s malováním na obličej a pletením copánků.

Den dětí slavili také v městské části Lažánky. Na hřišti u kaple probíhaly soutěže, diskotéka a hry, nechybělo ani občerstvení.

První červnový páteční večer se nesl v duchu festivalu Noc kostelů. Na farním dvoře u kostela sv. Martina byl připraven program pro děti s divadlem a soutěžemi. Návštěvníci se mohli podívat do věže kostela, projít si komentovanou prohlídku a zúčastnit se modlitby se zpěvy.

 V dřevěném kostelíku sv. Paraskivy vystoupil Karel Fleischlinger s kytarovým koncertem, po celý večer byl kostelík otevřený a kdo měl zájem, mohl se od průvodců dozvědět zajímavosti z jeho historie i současnosti.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Víkend vyplnily oslavy Dne dětí i Noc kostelů

Noc kostelů nabídla prohlídky i program pro děti. FOTO: archiv farnosti

Celkem fotografií:  25

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů