Volejbalovou Ligu mistrů si vedle Lvů Praha zahrají i České Budějovice

foto Utkání osmifinále Poháru CEV volejbalistů - odveta: VK Jihostroj České Budějovice - Schönenwerd (Švýc.), 13. prosince 2022 v Českých Budějovicích. Uprostřed Petr Michálek z Jihostroje a vpravo Cyril Kolb ze Švýcarska.

České Budějovice - Volejbalovou Ligu mistrů si vedle extraligových šampionů Lvů Praha zahrají také České Budějovice, které se v prestižní soutěži představí po čtyřech letech. Díky posunu Česka v hodnocení zemí a neúčasti Ruska navíc nastoupí rovnou v hlavní fázi. Jihostroj o tom informoval na svém webu.

Dva týmy v základní skupině Ligy mistrů bude mít český volejbal poprvé od ročníku 2013/14, kdy v soutěži startovaly České Budějovice a Ostrava.

"Liga mistrů je sice pro klub poměrně nákladná záležitost, ale tuto nabídku jsme nemohli nevyužít. Myslím, že to je úžasná odměna jak pro nás, tak i naše fanoušky za uplynulou sezonu," uvedl generální manažer Jihostroje Robert Mifka. "Volejbalové město, jakým jsou České Budějovice, si nejlepší klubovou soutěž světa zaslouží. Věřím, že dokážeme být vyrovnaným soupeřem i těm nejlepším a budeme dobře reprezentovat naše město, kraj i celý český volejbal," dodal.

Lvi i Jihočeši budou nasazeni přímo do některé z pěti čtyřčlenných skupin. Jména soupeřů se dozvědí při losu, který se uskuteční 19. července v Lucemburku.

Lvy čeká premiéra v Lize mistrů. České Budějovice při dosud poslední účasti v soutěži dvakrát porazily Fenerbahce Istanbul a skončily ve skupině třetí za italskými velkokluby Civitanovou a Trentinem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 7°C

Celá předpověď