Nová privátní elektrárna pro dům i auto

Inovativní CARPORT SOLAR od Alukovu – zdroj udržitelné energie a ochrana vozidla

Společnost Alukov, český výrobce terasových, bazénových zastřešení a vířivých van, uvádí na trh novou řadu designových solárních carportů, které využívají slunce k výrobě elektrické energie pro dobíjení elektromobilu či pro domácnost. CARPORT SOLAR tedy poskytuje efektivní možnost využití parkovacího místa k výrobě energie a současně k ochraně vozidla.

CARPORT SOLAR … POHÁNĚNO SLUNCEM

CARPORT SOLAR dokáže při slunečním svitu zásobovat elektrickou energií domácnosti nebo firmy v průběhu celého roku. Rozšíření výkonu domácí nebo firemní fotovoltaické elektrárny umožňuje zvýšení produkce čisté energie a snižuje závislost na tradičních zdrojích. Přispívá tak k udržitelnosti a soběstačnosti v energetickém sektoru. CARPORT SOLAR poskytuje výkon v závislosti na počtu solárních panelů ve střešní konstrukci. Na jedno parkovací místo tak připadá instalovaný výkon více než 3 kWp. Ročně tak vyrobí okolo 3MWh a přispěje ke snížení emisí o více než 3.000 kg CO2/rok. Například průměrná spotřeba evropské domácnosti činí 4 MWh/rok.

Pro hromadná firemní parkovací místa lze carporty stavět vedle sebe a tím dosáhnout jednak zvýšeného výkonu výroby solární energie a současně umožnit krytá parkovací stání pro celou flotilu.

Kvalitní hliníková konstrukce: Základ pevnosti a odolnosti

Velkou výhodou CARPORTU SOLAR od Alukovu je jeho nenáročnost na údržbu a reprezentativní design. Díky hliníkové konstrukci, která je pro tento typ výrobků nejvhodnější, ušetří majitelé nejen čas, ale i nemalé finanční prostředky spojené např. s možnou korozí ocelové konstrukce nebo dřevěné konstrukce, která se musí pravidelně udržovat. Navíc je design hliníkové konstrukce v porovnání s ocelovou elegantnější. K rodinným domům, k sídlům firem a institucí, zkrátka všude tam, kde je třeba reprezentovat, je ideálním řešením carport z hliníkových profilů. Provedení z hliníkových profilů působí profesionálně, designově a je možno zvolit barvu konstrukce carportu podle vkusu majitele domu nebo podle firemního stylu.

CARPORT SOLAR má zásadní výhodu v tom, že poskytuje alternativní řešení pro využití solární energie v případech, kdy zákazníci nemají k dispozici dostatek volného místa na instalaci solárních panelů na střeše svého domu.

Alukov nastupuje novou éru ve světě obnovitelné energie

CARPORT SOLAR je navržen s důrazem na tradiční kvalitu výrobků a design společnosti ALUKOV. Je koncipován s ohledem na dlouhou životnost, zejména s ohledem na uváděnou 30letou životnost solárních panelů, což zajišťuje výjimečnou trvanlivost a spolehlivost carportu společně s odolnou hliníkovou konstrukcí.

Společnost ALUKOV patří se svou 28letou historií ke špičce ve svém oboru. Jako tradiční česká firma orientující se na export vyváží až 80 % své produkce do destinací po Evropě a USA. Poslední 2 roky se intenzivně věnuje vývoji solárních technologií a integraci do jejich zastřešení. Výsledky této práce jsou nové výrobky v solárním segmentu. Tyto výrobky jsou nabízeny zákazníkům nejen v České republice, ale i v Evropě a USA.

ALUKOV představí CARPORT SOLAR veřejnosti na veletrhu The smarter E Europe v Mnichově od 14. - 16. 6. 2023. Zveme tímto do naší expozice B6.320 všechny zájemce o tuto problematiku z celé České republiky.

Již nyní můžete navštívit stránky https://alukov-solar.com pro více informací.

Kontakt:

Pavel Tuček

e-mail: p.tucek@alukov.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-energie-automoto-stavby-solární-firmy-Alukov

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Energetika, suroviny
Auto-moto, doprava a stroje
Stavebnictví, bydlení a reality

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.