Nový člen královské rodiny. Princezna Eugenie porodila syna, dostal jména po předcích

Britská královská rodina má důvod k radosti. Princezna Eugenie, která je dcerou prince Andrewa a Sarah, vévodkyně z Yorku, porodila. Na svět přivedla chlapečka, který dostal jména po předcích.

„Jack a já jsme se chtěli podělit o novinku, že se nám 30. května 2023 narodil náš malý chlapec Ernest George Ronnie Brooksbank, v 8:49 hodin a vážil 7,1 liber (3,22 kilogramů),“ uvedla princezna Eugenie na svém Instagramu. „Je pojmenován po svém prapradědečkovi Jiřím, dědovi Georgeovi a mém dědovi Ronaldovi,“ doplnila vnučka zesnulé královny Alžběty II.

Mladší dcera Andrewa a vévodkyně z Yorku se s Jackem Brooksbankem podle webu People seznámila v roce 2010 na horách ve Švýcarsku. Šlo prý o „lásku na první pohled“. Pár se zasnoubil v lednu 2018 a v říjnu toho samého roku se na hradě Windsor vzali.

Pro princeznu Eugenii a jejího manžela je to již druhý potomek. Prvorozeného syna Augusta Philipa Hawka Brooksbanka přivedli na svět v únoru 2021. „Augi už teď miluje být velkým bratrem,“ dodala na sociálních sítích dvojnásobná maminka. Během chvíle se pod příspěvkem objevily tisíce gratulací.

Jaké byly dozvuky nedávné korunovace Karla III.? Prohlédněte si ve videu přiloženém níže.

Tagy: