Přichází inovované Mac Studio a dostává také čip M2 Ultra

Přichází inovované Mac Studio a dostává také čip M2 Ultra
Fotografie: Apple
  • Mac Studio nyní dostává čipy M2 Max a Ultra
  • Ultra jsou v podstatě dva spojené čipy Max
  • Lehce se měnil i další hardware
  • Cena je tradičně vysoká

Mac Studio je oblíbený zvláště u tvůrců nejrůznějšího obsahu, jako jsou grafici nebo střihači videa. Nejen pro ně připravil Apple inovovaný model, při jehož příchodu ohlásil také čip M2 Ultra. Jde v podstatě o dva procesory M2 Max propojené technologií Apple Ultra Fusion s 24jádrovým procesorem a až 76jádrovým GPU. Nabídne také o 40 procent rychlejší neuronový engine. Maximem je 192 GB RAM, o 50 procent více než u verze Max.

Mac Studio

Podle Applu tak půjde zpracovávat úlohy, které ostatní počítače ani nezvládnou rozjet kvůli paměťovým omezením. Všechna tato čísla by měla vést k výraznému navýšení výkonu v používaných programech. Apple tvrdí, že vykreslování Octane 3D bude s M2 Ultra až třikrát rychlejší než s M1 Ultra. V DaVinci Resolve by mělo dojít k 50% nárůstu rychlosti zpracování videa.

Mac Studio

Verze Mac Studia M2 Ultra navíc podporuje až šest displejů Pro Display XDR a nyní obsahuje podporu Wi-Fi 6E pro vyšší rychlost stahování a Bluetooth 5.3 pro nejnovější příslušenství. Na zadní straně jsou čtyři porty Thunderbolt 4, port 10Gb Ethernet, HDMI a dvě USB-A. Vpředu jsou také dvě USB-C a slot na SD karty.

Mac Studio

K dispozici bude i verze „pouze“ s M2 Max. Ta se dodává s 12jádrovým CPU, až 38jádrovým GPU a až 96 GB RAM. Cena začíná na 1 999 dolarech, což znamená zhruba 54 tisíc korun s daní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze