Premiéru Zdraví na iPadOS 17 doprovází vylepšené widgety a další funkce z iPhonů

Premiéru Zdraví na iPadOS 17 doprovází vylepšené widgety a další funkce z iPhonů
Fotografie: Apple
  • Editace a spolupráce na PDF souborech je nově ještě jednodušší
  • Uživatele potěší interaktivní widgety

Kromě operačního systému iOS 17 a nových Maců jsme se během WWDC 2023 mohli pokochat rovněž novinkami pro iPadOS 17. Jako obvykle jsou mnohé z nich převzaté ze systému iOS, například vylepšený AirDrop, přepis hlasových hovorů či chytřejší klávesnice, rozhodně proto vřele doporučujeme navštívit také náš souhrn novinek na téma iOS 17.

Nové widgety i Zdraví poprvé na iPadOS

Podobně jako je to možné na iOS, mají nově i majitelé iPadů širší možnosti úprav zamykací obrazovky, na kterou si mohou umístit různé interaktivní widgety a urychlit přístup k různým aplikacím. Během konference jsme tak mohli vidět umístění šesti různých časovačů na obrazovku iPadu, zdánlivě jednoduchý úkon, následovaný horlivým potleskem.

Výraznější novinkou je přítomnost aplikace Zdraví na iPadOS, která byla dříve pouze na iOS. Uživatelé tak budou moci sledovat veškeré naměřené hodnoty a metriky v iPadu, nikoliv pouze v iPhonech.

Další inovací, která by mohla potěšit majitele iPadů, je upravená aplikace pro poznámky. Ta má být nově chytřejší a identifikovat různé prvky v PDF souborech. Psaní poznámek a práce na PDF souborech v reálném čase v této aplikaci má být nově mnohem jednodušší. Z dalších novinek je vhodné zmínit nové nástroje v aplikaci Freeform, zbylé novinky jsou pak těmi, které již známe z iOS 17.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze