Apple představil watchOS 10: na podzim si užijete widgety a Snoopyho

Apple představil watchOS 10: na podzim si užijete widgety a Snoopyho
Fotografie: Apple
  • Novinkou jsou praktické widgety, kterými se prochází korunkou
  • Samozřejmostí je řada nových ciferníků
  • Beta verze je pro některé dostupná již dnes

Apple dnes na WWDC 2023 nepředstavil jen nový systém iOS 17 pro mobilní telefony, ale věnoval se i chytrým hodinkám, na které letos dorazí jubilejní systém watchOS 10. Novinky sice nejsou zcela revoluční, ale opět se nesou v duchu praktického vylepšování.

Nejvíce vítanou novinkou budou dozajista aktivní widgety. Těch bude k dispozici hned několik, budete je moci konfigurovat a řadit. Pohodlně mezi nimi budete přepínat otočením korunky Apple Watch.

Nechybí nálož nových ciferníků. Letos mnohé jistě potěší speciální ciferníky se Snoopym. Ty jsou dokonce interaktivní a mění se s postupem času, rovněž na základě předpovědi počasí.

Aktualizace přinese také možnost zaznamenávat své duševní zdraví přes různé abstraktní obrázky, které mají vyjadřovat vaše aktuální pocity. Vhod přijde i monitoring toho, kolik hodin denně strávíte na denním světle. Se zdravím souvisí i sportování, tentokrát se Apple zaměřil na cyklisty. Měření této aktivity samozřejmě nechybí již několik let, ale tentokrát má jít o propracovanější informace o celé sportovní aktivitě, a to včetně vaší rychlosti či dosažených cílů.

Nový systém watchOS 10 se pro registrované vývojáře v beta verzi zpřístupní ještě dnes. Veřejná (finální) verze dorazí až na podzim, a to na všechny Apple Watch počínaje modelem Series 4.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze