Ruští partyzáni tvrdí, že kontrolují obec v Bělgorodské oblasti

Partyzáni z Russian Volunteer Corps tvrdí, že nadále kontrolují obec Novaja Tavolžanka v ruské příhraniční Bělgorodské oblasti. Zástupce regionální správy zároveň přiznal, že úřady nejsou schopny se do obce dostat. 

Partyzáni zveřejnili video na telegramu, na němž jsou zachyceni ozbrojenci při chůzi po ulici blíže nespecifikovaného sídla. Ruský nezávislý portál Agentstvo ovšem uvedl, že záběry byly natočeny na předměstí pětitisícového města Novaja Tavolžanka. 

Gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov v pondělí během živého vysílání na sociální síti VKontakte řekl, že regionální autority nemohou do obce vstoupit. Podle serveru Meduza nespecifikoval, co je příčinou.

"Víme, že je tam tak sto lidí, alespoň podle šéfa okresní správy, ale ostřelování v posledních dvou dnech nám neumožnilo tu informaci ověřit. Doufám, že jakmile se situace změní, budeme se tam moci vrátit a přesvědčit lidi, aby oblast opustili," dodal Gladkov dle zmíněného webu. 

Britské ministerstvo obrany minulý týden na twitteru v souvislosti s opakujícími se vpády narušitelů do Bělgorodské oblasti napsalo, že ruští velitelé řeší dilema, zdali posílit obranu příhraničních oblastí nebo frontové linie na okupované Ukrajině. 

Související

Více souvisejících

válka na Ukrajině Rusko

Aktuálně se děje

před 38 minutami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman chtěl po Fialovi abolice, potvrzují odtajněné dokumenty

Bývalý prezident Miloš Zeman chtěl ve funkci zastavit stíhání i v případech úniku informací Bezpečnostní informační služby (BIS) a skartace zprávy o explozích ve Vrběticích. Zjistil to server iRozhlas.cz, který získal dosud utajenou korespondenci. Zemanovi ale zřejmě šlo především o beztrestnost kancléře Vratislava Mynáře.

včera

včera

Čína se nezúčastní mírové konference o Ukrajině ve Švýcarsku

Čína potvrdila, že se nezúčastní mírové konference o Ukrajině, která bude příští měsíc ve Švýcarsku. Uvedly to v pátek čtyři zdroje přímo informované o této záležitosti, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy