Obyvatelé Opočna denně porušují zákaz vjezdu. Jiná cesta k nim domů totiž nevede

Někteří obyvatelé Opočna teď těžko hledají cestu domů. Při cestě autem totiž musí jezdit přes staveniště.

Silnice uzavřená lidem

Někteří obyvatelé Opočna nyní těžko hledají cestu domů. Při cestě autem totiž musí jezdit přes staveniště, a přitom denně porušovat zákaz vjezdu. Jiná cesta bohužel není. Ačkoliv obyvatelé žádali alespoň o povolení nebo výjimku ke vjezdu, neuspěli.

„Na kraji Opočna probíhá rekonstrukce u rybníka Broumar. Když k ní přijedete, zastaví vás na silnici zákazová značka. To by nebylo nic zvláštního, pokud by oficiálně neodřízla i kus města,“ uvedl přímo z místa reportér CNN Prima NEWS Martin Holek.

Pokud chtějí obyvatelé z městské části Švamberk odjet autem pryč, žádná značka jim to nezakazuje. Při návratu domů ale porušují pravidla dopravy, protože musí projet zákazem. „Volala jsem tajemnici a ptala jsem se, zda bych mohla dostat povolení, abych tímto místem mohla projíždět. Ona mi ale odvětila, že mi ho nedá. Jezdit tudy prý ale můžu. Tak jsem si říkala, že když se něco stane, tak to odnesu já,“ uvedla obyvatelka města Dana Jarinová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Požár v Pardubicích zničil finský dům. Za neštěstí zřejmě mohou děti, odhadují vyšetřovatelé

Jako příklad uvedla i jednu nepříjemnou situaci, kterou nedávno zažila. „Projížděla jsem tudy a zastavila zrovna v místě, kde stál jeřáb. Když jsem se chtěla znovu rozjet, on se dal také do pohybu. Samozřejmě jsem jela pomalu, takže se nic nestalo. Myslím ale, že mě neviděl,“ popsala žena.

Práce skončí za necelý měsíc

Byť stavba patří pod kraj, místní se obraceli s prosbou o pomoc na město. „Snažili jsme se s nimi jednat i o případné úpravě dopravního značení. Taková úprava by však byla administrativně i legislativně mnohem náročnější, a to i časově, kdy se nám samotné omezení blíží ke konci,“ uvedla tajemnice městského úřadu Renáta Černá.

Podle ní je v platnosti dohoda se stavbaři, že se zvýšenou opatrností zajistí, aby občané mohli stavbou bezpečně projet. „Není to příjemné, ale vyřešené to nějakým způsobem je. Zatím se na stavbě nic nestalo, což jsme rádi. Věříme, že se nic ani nestane,“ dodala tajemnice.

„Řidiči místem projíždějí a toleruje se to. Otázkou tedy je, proč tam zákaz vůbec visí. Místní může těšit jedině to, že do konce prací zbývá necelý měsíc,“ uzavřel reportér.

Tagy: