V konkurenci 127 závodníků startovali junioři společně s muži a Dukla byla každý den hodně vidět. Každý den totiž někdo z jejich závodníků skončil na stupních vítězů a dařilo se i v celkovém pořadí, kde byl Jakub Kuba třetí a zároveň se stal nejlepším juniorem závodu.

První etapou byla časovka na 10 km. Matyáš Muroň dojel třetí, Jakub Kuba 7., Jan Faltýnek 9. a Kristián Vavro 19. „Věděli jsme, že časovka může být rozhodující i pro konečné pořadí, takže jsme se na ni maximálně koncentrovali a kluci to zvládli hodně dobře. Bylo vidět, že tým je vyrovnaný a mělo to z jejich strany parametry,“ hodnotil trenér František Trkal.

Obě následující etapy nakonec skončily hromadným dojezdem. „Ta sobotní byla spíš rovinatá a ve spurtu vybojoval Jakub Kuba třetí místo. Zasloužil si to, protože byl velice aktivní a chodil i na prémie kvůli bonifikacím,“ popsal trenér.

V nedělní zvlněné etapě si Kuba výsledek ze soboty zopakoval, dalším z jezdců Dukly v etapě byl 12. Faltýnek. „Do poslední etapy jsme nastupovali s cílem posunout se v celkovém pořadí. Kuba byl před etapou čtvrtý, Muroň šestý, ale rozdíly byly minimální. Nakonec se to podařilo, protože Kuba se posunul na celkové třetí místo,“ popsal František Trkal.

Závod vyhrál Šimon Vaníček z ČEZ Cykloteamu Tábor, Kuba skončil celkově třetí jako nejlepší junior, Muroň pátý a Faltýnek osmý. V samostatném hodnocení juniorů vypadalo pořadí takto: 1. Kuba, 2. Muroň, 4. Faltýnek, 6. Vavro. Muroň navíc skončil druhý ve vrchařské soutěži a Kuba třetí v bodovací soutěži.

„S vystoupením týmu jsem byl velice spokojen. Každý den jsme byli na pódiu, uspěli jsme i v celkovém pořadí a dalších dílčích soutěžích. A to jsme junioři. Byl to z naší strany velmi vydařený závod a věřím, že na to navážeme v dalších startech,“ dodal trenér.

V závodě z jeho svěřenců startovali ještě Vilém Vostal a Tomáš Novák. „Rád bych všem klukům poděkoval, stejně jako dalším členům realizačního týmu Vladislavovi, Tomášovi a Radimovi. Všichni odvedli skvělou práci.“

loading...