Poštovní účet s výhodami pro seniory: 
důchod pohodlně a bezpečně
Posílat si zasloužený důchod na bankovní účet je rychlejší, pohodlnější a bezpečnější

Poštovní účet s výhodami pro seniory:
důchod pohodlně a bezpečně

6. 6. 2023

Mnohé seniory, kteří si každý měsíc chodí vyzvedávat důchod na poštu, čeká od července velká změna. Česká pošta je totiž nucena uzavřít některé ze svých poboček.

ČSOB Poštovní spořitelna jim proto právě teď nabízí ideální řešení: peníze od státu mohou chodit spolehlivě a pravidelně na Poštovní účet. Důkazem, že využívat účet pro zasílání důchodu je správné rozhodnutí potvrzuje více jak půl milionu seniorů, kteří mají u ČSOB svůj bankovní účet.

Poštovní účet od ČSOB je jediný účet v České republice, který je možné založit a obsluhovat na všech poštách. ČSOB to umožňuje exkluzivní partnerství s Českou poštou.  Založení účtu trvá pár minut a seniorům se otevře možnost vybírat důchod nebo jeho část na poště, která je zrovna po ruce. Nejsou také vázáni výplatním termínem důchodu a peníze si mohou vybrat kdykoliv. Výběr hotovosti je na poště 1x měsíčně bez poplatku a zdarma jsou také výběry z bankomatů ČSOB, kterých je více než tisíc.  Senioři si tak z účtu mohou vybírat menší částky a zbytek peněz nechat v bezpečí na účtu.

„Není nic příjemného, pokud vaše oblíbená pošta v okolí končí. Je to, ale také příležitost pro změnu. Je daleko bezpečnější mít peníze na účtu, než mít schovanou hotovost doma ve skříni. Posílat si zasloužený důchod na bankovní účet je rychlejší, pohodlnější a bezpečnější, a navíc má člověk nad penězi větší přehled díky podrobným výpisům z účtu nebo bankovnictví přes počítač či mobil“ říká Přemysl Hanzelka, ředitel ČSOB Poštovní spořitelny.

Založení a vedení účtu je zdarma, stejně tak platební karta, s níž lze snadno a rychle platit v obchodech. Placení kartou je bezpečné i díky tomu, že ji při běžných nákupech nemusíte dávat z ruky. K platebnímu terminálu ji jen přiložíte a pak zase schováte zpátky do peněženky. Žádné počítání bankovek a vracení drobných, zaplaceno máte za pár sekund.

„Placení bez hotovosti – ať už kartou anebo mobilem – je dnes už naprosto běžné, protože je po všech stránkách jednodušší a hlavně bezpečnější, než manipulace s bankovkami a mincemi,“ říká Martin Dolejš, ředitel rozvoje obchodu společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko a dodává: „Z našich průzkumů jednoznačně vyplývá, že většina Čechů chce platit primárně kartou a hotovost už v peněžence nosí jen jako pojistku pro případ, že by daný obchodník karty náhodou nepřijímal.“

 

Výhody pro seniory – stačí říct

ČSOB šetří seniorům jejich peníze. Zvýhodnění, které jim během chvilky rádi na poště nastavíme, obsahuje neomezený počet platebních příkazů zdarma potvrzených platební kartou na pobočkách České pošty a zdarma jsou také platební příkazy zadané na pobočce ČSOB. Klienti tak mohou ušetřit peníze za složenky.

Jako jediná banka nabízí ČSOB doručení hotovosti na libovolnou adresu, třeba na chatu nebo do lázní. V rámci zvýhodnění mohou senioři využít službu 1x měsíčně zdarma.

Nyní odměna až 2000 Kč k novému účtu
Noví klienti, kteří si zřídí Poštovní účet a nechají si na něj posílat důchod dostanou 1000 Kč. Dalších 1000 Kč pak dostane každý, kdo začne používat mobilní bankovnictví ČSOB Smart a zaplatí platební kartou. Více o akci na www.csob.cz/az2000.

 

Důchod na účet – vyřídíme za vás

„Možná si říkáte, to zase budu muset stát fronty na úřadech, aby mi mohl chodit důchod na účet. Je to zbytečná obava. Chceme, aby to bylo opravdu snadné, proto ČSOB zajistí za klienta u České správy sociálního zabezpečení posílání důchodu na jeho účet. Se vším klientům pomůžeme na kterékoliv poště nebo pobočce ČSOB a odpadá tak další papírování a návštěvy úřadů,“ připomíná Přemysl Hanzelka.

 

Senioři již dávno žijí online

Myslíte si, že online svět není pro vás? Data ukazují, že vše je úplně jinak. Senioři už běžně používají internetové bankovnictví přes počítač, a dokonce i bankovnictví v mobilu. Že to je hračka, dokazuje fakt, že více než polovina seniorů se naučila ovládat svůj účet u ČSOB přes počítač nebo chytrý mobil. A pokud si nevíte rady, tak vám ochotně pomůžou pracovníci na České poště a na bankovních pobočkách ČSOB. Pokud si s počítačem nebo s chytrým telefonem alespoň trochu rozumíte, třeba vám nedělá problém vyhledat si jízdní řády nebo zajímavé informace na internetu, banku online určitě zvládnete. V internetovém nebo mobilním bankovnictví hned uvidíte, že už přišel důchod, kolik máte na účtu nebo jestli odešly pravidelné platby. Vše je jednoduché a navíc zdarma.

 

Rada odborníka

Obrázek1.png

Přemysl Hanzelka, ředitel ČSOB Poštovní spořitelny

Potřebujete se poradit?

ČSOB je díky široké síti poštovních a bankovních poboček po celé České republice nejdostupnější bankou, kde se můžete poradit.

Naše infolinka 800 300 300 je zvlášť upravená pro seniory. Systém automaticky pozná, že volá starší klient a ihned ho spojí se speciálně vyškoleným operátorem.

Poradit se můžete také s naší virtuální asistentkou Kate v mobilním bankovnictví. Stačí říct nebo napsat co zrovna potřebujete.

 

peníze úspory
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%