EET Group akvizuje Convenu Distribution

Akvizice společnosti Convena Distribution je v souladu se strategií EET zaměřenou na expanzi a upevňuje tak EET Group jako významného celoevropského lídra na trhu distribuce IT produktů s přidanou hodnotou.

EET a vlastníci společnosti Convena Distribution A/S uzavřeli dohodu, podle níž skupina EET s účinností od 23. května 2023 převezme všechny akcie skupiny Convena. Společnost Convena Distribution má roční obrat 80 milionů eur a je jedním z předních mezinárodních distributorů IT v Evropě s více než 19 lety zkušeností v oboru. Tým 90 specializovaných zaměstnanců obsluhuje více než 4000 zákazníků v +30 zemích s pobočkami v Dánsku, Německu, Finsku, Francii, Velké Británii, Nizozemsku a Švédsku.

"S potěšením vítáme společnost Convena v naší rodině EET. Tato akvizice je pro nás silným strategickým krokem, protože významně posiluje naši pozici na trhu a kompetence prostřednictvím silné obchodně řízené organizace obsluhující velkou zákaznickou základnu. Bez problémů tak zapadá do naší široké nabídky služeb podporované silnými dodavatelskými vztahy a dále upevní pozici EET jako předního hráče v oblasti distribuce IT s přidanou hodnotou.

Søren Drewsen, CEO, EET Group"

Společnost Convena Distribution má v oboru dobrou pověst díky kvalitě služeb a obchodnímu myšlení a EET hodlá tuto pověst využít tím, že přizpůsobí odborné znalosti a schopnosti společnosti Convena Distribution svým současným činnostem. Tato akvizice poskytne společnosti EET další konkurenční výhodu na trhu a podpoří její růst.

Akvizice společnosti Convena Distribution je posledním z řady strategických kroků, kterými se EET snaží rozšířit své podnikání a zajistit si pozici pro dlouhodobý růst. Convena Distribution je 30. akvizicí skupiny EET od roku 2015 a druhou v roce 2023 po belgickém distributorovi Tridis, kterého získala v dubnu.

Finanční podmínky akvizice nebyly zveřejněny.

Kontakt:

Jan Bartoš

Managing Director EET Czechia

j.bartos@eetgroup.cz

Klíčová slova ČR-elektronika-obchod-komunikace-trh-trendy-EET EUROPARTS

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.