I sluchátka AirPods Pro 2 se naučí spoustu nového

I sluchátka AirPods Pro 2 se naučí spoustu nového
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Sluchátka se naučí Adaptivní zvuk, Přizpůsobenou hlasitost a další funkce
  • Aktualizace firmwaru dorazí ještě letos

I když se hvězdou posledního WWDC staly sci-fi brýle Apple Vision Pro, konference byla věnována hlavně softwaru, který pohání další zařízení s nakousnutým jablkem ve znaku. Dočkaly se samozřejmě telefony, počítače, tablety i hodinky. Co v tomto přehledu chybí? Přeci novinky pro sluchátka AirPods, které se v následujícím videu ukrývají v čase od 57. minuty dále.

Tyto funkce jsou prozatím dostupné vývojářům v podobě testovací beta verze. Do konce roku se však dočkají i běžní uživatelé. A na co konkrétně se mohou těšit?

  • Adaptivní zvuk (Adaptive Audio): Tento nový režim poslechu dynamicky kombinuje transparentní režim a aktivní potlačení hluku, aby poskytl nejlepší zvukový zážitek na základě prostředí, ve kterém se nacházíte.
  • Přizpůsobená hlasitost (Personalized Volume): AirPods Pro pomocí strojového učení vyladí multimediální zážitek na základě porozumění podmínkám prostředí a preferencím při poslechu v průběhu času.
  • Povědomí o konverzaci (Conversation Awareness): Snížením hlasitosti a zesílením hlasů v okolí umožňuje tato funkce srozumitelné rozhovory a zároveň snižuje hluk na pozadí.
  • Automatické přepínání (Automatic Switching): Přesun mezi zařízeními Apple se s AirPods stává rychlejším a spolehlivějším, takže plynulý přechod mezi zařízeními bude ještě více bezproblémový.
  • Funkce ztlumení nebo vypnutí zvuku (Mute/Unmute): Uživatelé mohou pohodlně ztlumit zvuk stiskem jednoho tlačítka.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze