Česko se prezentuje na největším bio-tech veletrhu na světě

Česko se prezentuje na největším bio-tech veletrhu na světě

Česko se prezentuje na největším bio-tech veletrhu na světě

Zhruba 20 tisíc účastníků, 1400 vystavovatelů z přibližně stovky zemí hostí BIO International Convention v americkém Bostonu. Českou republiku zastupuje šest firem na národním stánku, který zajistilo Ministerstvo obchodu a průmyslu. Společnosti z oblasti farmacie, biomedicíny, umělé inteligence a transferu technologií prezentují úspěšné české nápady.

"Česká věda i průmysl má ve světě velmi dobrou pověst. Bez náležité podpory a propagace se ale ani ty nejnadějnější projekty často do praxe nedostanou. Akce jako BIO International je významnou příležitostí, kde se potkává věda s byznysem. Díky tomu mohou české firmy navázat klíčová partnerství a zvítězit i ve světové konkurenci," vysvětluje Rudolf Klepáček, ředitel odboru podporu exportu Ministerstva průmyslu a obchodu.

Jedním z příkladů zmíněných firem je IOCB Tech, dceřiná společnost Ústavu organické chemie a biochemie. Zabývá se transferem technologií a díky mezinárodním kontaktům může lépe testovat třeba účinnost látek proti neuropatologické bolesti.

Dalšími firmami, které se na českém stánku prezentují, je AbCheck soustředící se na vývoj nových léčiv, chemicko-farmaceutická společnost Apigenex, bioinovační centrum i&i Prague, Mama AI zabývající se umělou inteligencí a Santiago chemikalie.

Účast českých firem na mezinárodním veletrhu podporuje také agentura CzechInvest. "CzechInvest se dlouhodobě věnuje lákání zahraničních investic s vysokou přidanou hodnotou mimo jiné právě i v oblastech HealthTech, BioTech či zdravotnických prostředků, pro což nabízí BIO International unikátní příležitost. Podporujeme také české firmy při jejich rozvoji v domácím prostředí - například projektem Technologická inkubace - tak při jejich vstupu na americký trh," shrnuje Matěj Zahradník ředitel zahraničního zastoupení CzechInvest v New Yorku.

Spojené státy jsou jedním z předních světových trhů pro biotechnologické služby a produkty.

"Účast českých firem na Bio International otevírá nové možnosti expanze českých nápadů na východním pobřeží USA,“ upozorňuje Jan Hladík, šéf ekonomické sekce velvyslanectví ČR ve Washingtonu, který se akce rovněž účastní.

BIO International Convention je celosvětově největší a nejvýznamnější setkání v oblasti biotechnologie a farmacie. Jedná se o mezinárodní konferenci, která se každoročně koná se v různých městech Spojených států amerických.

Akce je zaměřena na podporu inovací, vědeckého výzkumu a rozvoje biotechnologického průmyslu. Během této události se pořádají různé prezentace, diskuse, workshopy a výstavy, které se týkají aktuálního stavu a budoucnosti biotechnologie. Účastníci mají příležitost navázat nové kontakty, sdílet poznatky a objevit nové obchodní příležitosti a partnerství.

Na BIO International Convention se řeší široká škála témat, včetně terapeutických inovací, podnikání v biotechnologii, regulatorních otázek a politiky v oblasti biotechnologie a vývoje lidských zdrojů. Tato událost je považována za důležitou platformu pro výměnu informací, inspiraci a podporu rozvoje biotechnologického průmyslu.

Klíčová slova USA-ČR-farmacie-věda-zdraví-chemie-veletrh-PR Clinic

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Chemický a farmaceutický průmysl
Věda, vzdělávání a školství
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.