Kdo vymění třetí patro za divizi? Sokolov i Vítkovice už to mají spočítané, Damoklův meč se vznáší nad těmito kluby...

Kdo vymění třetí patro za divizi? Sokolov i Vítkovice už to mají spočítané, Damoklův meč se vznáší nad těmito kluby...

To, že třetím nejvyšším tuzemským soutěžím vévodí Hanácká Slavia Kroměříž, Jiskra Domažlice a Viktoria Žižkov, možná víte. Jaká je však v ČFL a MSFL situace na chvostu tabulek a která mužstva se stanou divizními?

V ČFL skupině A už je jistým sestupujícím Baník Sokolov, jemuž v jarní části nepomohl ani velezkušený Martin Pulpit. Severočeský tým nasbíral během devětadvaceti zápasů nejvíce proher (20) a měl i nejprostupnější obranu (59 obdržených branek).

V ČFL skupině B ještě zcela rozhodnuto není, ovšem nejblíže divizi má Benešov, který může jít o patro níž, i když nemá ani nejhorší útok, ani nejhorší defenzivu. Na kontě má však nejmenší počet bodů (26), díky čemuž ztrácí na předposlední Přepeře dva a na čtrnácté Živanice tři body.

Protože musí kromě posledního z kola ven i tým, který má z obou skupin nejméně bodů, Damoklův meč se stále vznáší i nad stávkujícími Zbuzany s nejhorší formou (28), Přepeřemi (28) i Živanicemi (29).

Pokud jde o závěrečný program, Živanice hostí v posledním kole již zachráněné Pardubice B, Přepeře se pokusí zastavit šňůru čtyř proher proti rezervě Mladé Boleslavi a nejvíce namočený Benešov, jenž musí vyhrát a čekat na ostatní výsledky, přivítá bronzové Brozany.

MSFL, kterou hraje osmnáct týmů, ještě čekají dvě kompletní kola a to mezi desátým a osmnáctým červnovým dnem (v úterý se navíc ještě dohrává 24. kolo mezi Kvítkovicemi a Znojmem), s tím, že sestupová otázka je zatím otevřená.

Pád Vítkovic do divize už je jasný (pouhé tři tříbodové zisky a 86 inkasovaných branek hovoří za vše) a "černého Petra" zatím drží také sedmnácté Velké Meziříčí a šestnáctá Vrchovina, které mají po třiceti bodech. Klidné spaní však zatím nemá ani patnáctý Frýdlant nad Ostravicí a čtrnáctý Uherský Brod, což jsou týmy, které mají jen o bod více a ještě to tak může být velmi zajímavé.

Co se týče zbylého losu, Velké Meziříčí čeká výjezd do Hranic a domácí souboj s Frýdkem-Místkem, Vrchovina přivítá Kvítkovice a v posledním kole se představí na půdě Zlína B. Frýdlant hraje v Uherském Hradišti se Slováckem B a v Hodoníně, Uherský Brod hostí Vítkovice a následně vyrazí na hřiště pátých Rosic.

Dvanáct zápasů, nula pro druholigisty. Má tohle smysl?