Pítko pro veřejnost s pitnou vodou zdarma

Hradecké vodárny umístily před zimním stadionem ČPP Arény pítko pro veřejnost a 6. června tuto službu oficiálně předaly městu. Po akci zavlažování hradeckých stromů vodními vaky se jedná o další projekt, který přinese rozmístění nových pítek s pitnou vodou pro hradecké občany.

Voda je nejdůležitější součástí života a obzvláště v teplých letních dnech je potřeba předcházet dehydrataci a pravidelně doplňovat tekutiny. Nové pítko u zimního stadionu bylo slavnostně předáno vedením společnosti Královéhradecká provozní primátorce města Hradec Králové. Nabídne možnost občerstvení se zdarma a pohodlně pitnou vodou, která bude vodohospodáři pravidelně kontrolována. Doplní tak stávající hradecká pítka, která občanům slouží na Baťkově náměstí, u Adalbertina, na náměstí 28. října nebo v Šimkových sadech.

„Pítka se stávají oblíbenou součástí veřejných prostranství. Ocení je prakticky každý, chodci, cyklisté i pejskaři. Ve spolupráci s Královéhradeckou provozní jsme vybrali místo vhodné pro umístění pítka, a to v prostoru před zimním stadionem, kde je hlavní vstup do Jiráskových sadů, a kříží se zde několik tras pro pěší a cyklisty. Věřím, že si tento zajímavý a užitečný prvek postupem času všichni oblíbí“, řekla primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

„Veřejná pítka s pitnou vodou jsou velkým trendem. V mnoha českých městech se setkáváme s rozmísťováním nových pítek, fontán a dalších nápaditých vodních prvků“, uvedl František Barák, předseda představenstva společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové.

„Tyto vodní prvky nejen, že zpestřují veřejný prostor, ale podstatné jsou také pro zmírnění důsledků tzv. tepelných ostrovů, což jsou místa na náměstích nebo ulicích v centru města s vyšší teplotou než jejich okolí“, na závěr doplnil Tomáš Hosa, provozní ředitel Královéhradecké provozní.

Při rozmísťování pítek pro veřejnost by vodohospodáři rádi postupovali ve spolupráci s městem koncepčně a systémově. Již nyní připravují další pítko u lesního hřbitova, které v blízkosti lesní cesty Hradečnice poskytne jistě velké využití pro bruslaře, cyklisty a pěší návštěvníky městských lesů.

Pro případné doplnění kontaktujte tiskovou mluvčí:

Mgr. Jitka Zoubková

E-mail: jitka.zoubkova@khp.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-správa-voda-služby-Hradec Králové

Oblast
Královéhradecký (hk)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Energetika, suroviny
Zemědělství, životní prostředí
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.