Amerika ve válce. Vychází nová kniha Martina Kováře

Info.cz

Svět na pokraji jaderného konfliktu, válka ve Vietnamu, atentáty a společenské pnutí. Nesmírně pestrý kaleidoskop 60. a 70. let minulého století ve Spojených státech přibližuje nová kniha historika Martina Kováře nazvaná Amerika ve válce: USA v letech 1961–1975. Objednat si ji můžete v e-shopu INFO.CZ! Kniha je třetí částí Kovářovy „americké“ série.

„Válka“ z titulu knihy nese hned několik významů: „Spojené státy byly ve válce hned na dvou frontách — ve vzdálené Indočíně i doma,“ vysvětluje Martin Kovář v úvodu a dodává: „Vzhledem k tomu, v jak dramatických časech dnes žijeme, je téma vietnamské války aktuálnější, než by se na první pohled mohlo zdát“.

Spolu s Kovářem se podíváte do nitra turbulentní americké politiky a ostrého soupeření o Bílý dům, ale i na souvislosti a dozvuky ikonického konfliktu, který hluboce poznamenal americkou společnost a její vývoj. „Vietnamská válka zásadně poznamenala nejen Vietnam samotný, ale i Spojené státy americké a svým způsobem vlastně celý svět,“ píše Kovář.

V pěti velkých kapitolách vás kromě politiky a války čeká i pohled na americkou společnost jako takovou, tehdejší rasové napětí, aktivismus, ale třeba také na hnutí hippies. A jak je u Martin Kováře pravidlem – na literaturu a film té doby.

Kniha Amerika ve válce, je dalším dílem populární série a navazuje na úspěšné tituly Prezidenti rozdělené AmerikyOsudová dvacátá. Více než 340 stran v perfektní grafické úpravě od Matěje Hanauera s řadou obrazových materiálů.

Knihu Amerika ve válce si můžete objednat v našem e-shopu.

sinfin.digital