Gorenje pořádá koncerty pro děti. Učí je zdravě jíst

Gorenje zahajuje sérii edukačních koncertů pro děti. Zaměřuje se přitom na mladší školáky po celé České republice, které chce zábavnou formou naučit, že čerstvá zelenina a ovoce do jídelníčku patří, a že jíst zeleninu a ovoce je "in“. Jde o aktivační část širší kampaně s mottem "s Gorenje SE TO vychladí a vitaminy se neztratí“. Kampaň parafrázuje oblíbené úsloví "SE TO“ udělá, které možná slýcháte i vy doma, když zrovna není vůle se zapojit do domácích prací. Spotřebiče Gorenje jsou totiž navržené právě tak, aby většinu práce zastaly samy a žádná domácí práce nebyla zbytečná věda.

Konečně je tu nová sezóna a s ní i lokální zelenina a ovoce plné chuti a vitaminů. Ty se v nových chladničkách GardenFresh rozhodně neztratí. Někdy je ale těžké přesvědčit děti, že je zelenina chutná a je třeba ji pravidelně jíst. Proto Gorenje pořádá během června edukační koncerty pro mladší školáky po celém Česku a učí děti zdravě jíst.

Do škol dorazí parta profesionálních hudebníků, která vysvětlí malým divákům formou chytlavých písniček zásady správného stravování. Děti se během představení seznámí i s hudebními nástroji a mohou si je samy vyzkoušet; třeba si zahrát na elektrickou kytaru.

Z písniček ve stylu od rocku až po country se holky a kluci dozví, že "Zelenina není jenom pro mimina“ nebo že "Kdo svačí, ten na všechno stačí“, mohou si zazpívat chytlavé refrény a zatancovat si se zeleninovými maskoty. Spolu si užijí dopoledne plné zábavy i edukace podané záživnou, dětem přirozenou formou hry.

Děti si odnesou i drobné dárky, které jim budou připomínat třeba to, že je důležité se nasvačit a nezapomenout přitom na čerstvou zeleninu a ovoce. Zábavné učení může pokračovat i doma - rodiče mohou dětem stáhnout z webu i pracovní listy a společně sestavit zdravou snídani nebo správně prostřít stůl.

Od června až do konce srpna si navíc budou moci všichni, kdo si koupí některou z vybraných chladniček Gorenje GardenFresh, pořídit i jakýkoliv malý domácí spotřebič se slevou 80 %.

Akce podporuje nejen zájem dětí o zdravé stravovací návyky, ale také nabádá k lepšímu hospodaření s jídlem. Věděli jste, jak moc se u nás plýtvá? Podle nedávného průzkumu Mendelovy univerzity v Brně skončí v popelnicích domácností v průměru asi 38 kg potravin na osobu za rok, o hodně více pak u bytových domů na sídlištích, kde skončí v komunálním odpadu skoro 54 kg jídla. Nejvíce se v domácnostech plýtvá ovocem a zeleninou.

Na vině často nejsou jen "velké oči“ a nákupy nad rámec rozumné spotřeby, ale i špatné podmínky uchovávání zeleniny a ovoce, které se zkazí dřív, než dojde užitku. Velkou část vyhozené zeleniny i ovoce by přitom šlo zachránit správným skladováním. I na to upozorňuje nová kampaň Gorenje.

Chladničky Gorenje GardenFresh mají adaptivní technologii AdaptTech a IonTech, napodobující přírodní procesy. Mají i konvertibilní oddíly, které jde podle potřeby proměňovat mezi nulovou zónou a dalším prostorem pro optimální uchovávání zeleniny a ovoce. Nejvyšší model má i integrovanou wifi a jde ovládat prostřednictvím aplikace ConnectLife i na dálku.

Více na cz.gorenje.com

Fotografie jsou pro redakci připravené na tomto odkazu: https://1drv.ms/f/s!AlDUuB6kZhh45nZRiljbH3fuN1fU?e=75mEJc

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-Slovinsko-elektronika-zdraví-gastro-potraviny-děti-firmy-Gorenje

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
IT, telekomunikace
Potraviny, gastronomie
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.