Zdroj: Depositphotos

Vyzkoušejte, jak zvládá umělá inteligence chat

V současné době umělá inteligence zasahuje do mnoha oblastí, dokonce i do každodenního života. V posledních několika měsících se mluví především o výkonném modelu od společnosti OpenAI, který zvládne odvyprávět vtipy i vygenerovat obsah pro sociální sítě. V následujících řádcích vám prozradíme základní informace o umělé inteligenci, a nejen o ní.

Společnost OpenAI představila dosud nejvýkonnější a nejpůsobivější model umělé inteligence, a to GPT-4. Stejně tak zmíněná společnost stojí za ChatGPT a Dall-E AI. Systém dokáže složit advokátní zkoušku, řešit logické hádanky, ba dokonce na základě fotografie obsahu lednice poradit recept, jak využít zbývající suroviny.

Co je GPT-4?

GPT-4 je ve své podstatě stroj na vytváření textu. Připraví vám esej, odborné články z biochemie, ale také vtipné příspěvky na sociální sítě.

Co je to ChatGPT?

ChatGPT je auto, GPT-4 je zase motor. Společně tvoří výkonnou technologii, kterou můžete upravit pro různé účely.

V čem se GPT-4 liší od ChatGPT

  • GPT-4 umí zpracovávat obrázky. Je mnohem lepší než Google Lens, protože vám po analýze výsledků poskytne výsledky, ovšem tato funkce nebyla v ChatGPT k dispozici.
  • GPT-4 je mnohem chytřejší, a proto je těžší ho oklamat. Bez ohledu na to, jak kritické jsou okolnosti, nepodlehne nátlaku a neřekne, že dva plus dva se rovná pět.
  • Na rozdíl od ChatGPT je GPT-4 navržen tak, aby lépe rozuměl více jazykům.
  • GPT-4 je přesnější.
  • GPT-4 zvládne zpracovat více informací než jeho ostatní verze.

V čem je GPT-4 lepší než stará verze?

V řadě technických problémů je GPT-4 lepší než jeho předchůdci. Dokáže lépe odpovídat na matematické otázky, nenechá se tak často oklamat a poskytuje odpovědi, dosahuje poměrně vysokých výsledků ve standardizovaných testech.

Do systému je také pevněji zabudován smysl pro etiku, což se o staré verzi říct nedá. ChatGPT převzal svůj původní engine GPT-3.5 a přidal k němu filtry, které se snaží zabránit tomu, aby umělá inteligence odpovídala na špatné otázky. V současnosti jsou tyto filtry zabudovány přímo do GPT-4, což znamená, že systém zdvořile odmítne plnit úkoly, jako je seřazování lidských ras podle atraktivity, vyprávění sexistických vtipů nebo poskytování návodů na vaření drog a podobně.

GPT-3 a GPT-4 jsou nejmodernější modely AI pro zpracování a zvládnou generovat text, který vypadá, jako by ho psal člověk. Zmíněné modely mají široké využití, včetně překladu jazyka, modelování jazyka a generování textu pro aplikace, jako jsou chatboti. GPT-3 je jeden z největších a nejvýkonnějších modelů AI pro zpracování jazyka, který má dosud 175 miliard parametrů.

Jeho nejčastějším využitím je zatím vytváření ChatGPT, tedy vysoce schopného chatbota.

Jak nyní používat GPT-4?

Společnost OpenAI postavila kolem GPT-4 obří placenou zeď. Chcete-li přejít na ChatGPT+ a získat přístup ke GPT-4, budete muset platit určitý měsíční poplatek.

Vyzkoušejte chat s umělou inteligencí

OpenAI se spolu s dalšími předními společnostmi zabývajícími se umělou inteligencí dostala v poslední době pod palbu kritiky. Umělá inteligence totiž dokáže zatočit s celým světem, i když si to ještě ani neuvědomujeme.

Jak zvládá umělá inteligence chat? Vyzkoušejte to sami přes Deeply. Jedná se o systém, který využívá právě model GPT-4. Položte umělé inteligenci jakékoliv otázky, přičemž odpovědi dostanete do několika sekund.

Deeply je v českých internetových vodách systém s umělou inteligencí, který je zdarma k vyzkoušení. Pomůže vám s přípravou jakéhokoliv obsahu, ať už se jedná o příspěvky na sociální sítě, texty pro webové stránky, popisky do e-shopu, nebo články do magazínu.