Podle znalců vězni, které si vzala brutální dvojice do parády, zažívali mučivé útrapy. Plzeňský okresní soud tak podle serveru novinky.cz oběma násilníkům pobyt v base prodloužil. Pavel P. vyfasoval dalších pět let, jeho kumpán Roman K. 3,5 roku. Verdikt není pravomocný.  

„Využili své robustní postavy a šikanovali slabší spoluvězně, a to jednak ponižujícím zacházením a dále fyzickým napadáním, kterým jim způsobili mučivé útrapy,“ stojí v obžalobě. Obžalovaný Pavel P. má přes dva metry a více než sto kilo, ostatní odsouzení se mu báli postavit.

Močení do jídla, vulgární tetování

Teror spoluvězni obou hromotluků byli nuceni snášet delší dobu. Popis jednání je děsivý. „Odmontoval násadu od koštěte a v kuse mi asi hodinu mlátil do zad, rukou i nohou, dokud jsem nebyl fialový. Když jsem se ho ptal, proč to dělá, řekl, že se mu líbí, jak křičím,“ vypověděl jeden z vězňů.

„Uvažoval jsem o sebevraždě. Nešlo to dál snášet. Ze společné cely nebylo úniku,“ dodal.

Další vězeň soudu líčil, že byl nucen klečet hodiny na toaletě. Obžalovaní ho polévali studenou vodou a na záda mu pak vytetovali pánské a dámské přirození. Ve spise je zaznamenáno i močení do jídla spoluvězňů.

Jeden našel odvahu, ostatní se přidali

„Ubližovali nám skoro všem. Nikdo se jim nepostavil. Většina to řešila tak, že si podřezali žíly, aby je přemístili jinam. Nakonec jeden z odsouzených našel odvahu to oznámit. Pak se k němu přidali ostatní,“ dodal další ze svědků.

Podle znalců trýznitelé cílili obětem stále na stejná místa. „Poškození tím daleko více trpěli bolestí. Lze to považovat až za mučivé útrapy,“ uvedli v posudku. Podle šéfa věznice nebylo zjištěno pochybení dozorců. Případem se policisté začali zabývat na základě jejich poznatků.

VIDEO: Největší vězeňská vzpoura, jakou naše historie pamatuje.

Video
Video se připravuje ...

Největší vězeňská vzpoura, jakou naše historie pamatuje Videohub