Česká open-source herní konzole PicoPad cílí na domácí kutily i malé nadšence
i Zdroj: se svolením Pájeníčko.cz
Novinka Česká open-source herní konzole PicoPad cílí na domácí kutily i malé nadšence

Česká open-source herní konzole PicoPad cílí na domácí kutily i malé nadšence

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 6. 2023 12:09

Skupina techniků ve spolupráci se specializovaným serverem a obchodem Pájeníčko.cz vytvořila českou open-source herní konzoli PicoPad. Běží na modulu Raspberry Pico a měla by být zajímavá především pro technologické nadšence nebo mladé techniky, kteří chtějí rozvíjet své programátorské a technické dovednosti.

Reklama

  • V Čechách vznikla open-source stavebnicová herní konzole PicoPad
  • Používá modul Raspberry Pico a uživatele by měla seznámit s konstrukcí elektroniky i vývojem her

Spuštění prodeje včera oznámil uživatel s přezdívkou Panda38 na fóru Svetelektro. Zařízení má fungovat jako stavebnice, která už při sestavování seznamuje s principy pájení a konstrukce elektronických zařízení. “Kromě toho Picopad podporuje programování v jazycích C a MicroPython, čímž se stává ideálním nástrojem pro výuku programování. S externími kartami pro různá vzdělávací rozšíření je Picopad také ideálním nástrojem pro rozvoj dovedností v oblasti STEM (věda, technologie, inženýrství, matematika),” pokračuje oficiální popisek.

Česká open-source herní konzole PicoPad cílí na domácí kutily i malé nadšence
i Zdroj: se svolením Pájeníčko.cz

Na konzoli běží open-source hry, dostupné ke stažení na oficiálním GitHubu tvůrců. Přímo v konzoli je pak předpřipravených 16 klasikých her včetně Tetrisu, šachů, PacMana nebo legendárního českého Vlaku.

Kromě toho autoři chystají také výukové materiály pro jazyky C a MicroPython, které by měly nováčky zasvětit do základů vývoje pro PicoPad. “Předpokládá se ještě velké rozšiřování projektu - ke konzoli je možné připojovat vnější zařízení přes externí konektor, např. různé senzory. Je hodně plánů co s ní půjde ještě podniknout (např. různá měřidla jako logický analyzátor či osciloskop),” avizuje další plány Panda38.

S autory se můžete setkat o víkendu během akce MakerFaire na pražském výstavišti. Samotný přístroj je k dispozici ke koupi za 849 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama