České večerníčky předělané umělou inteligencí

České večerníčky předělané umělou inteligencí Zdroj: reflex.cz

Křemílek a Rákosníček, ze kterých by děti nespaly hrůzou. Umělá inteligence předělala české večerníčky

Známe je všichni. Buď jsme na nich sami vyrůstali, nebo jsme je pouštěli našim dětem. Řeč je o klasických českých pohádkách a večerníčcích. Vzali jsme popisy postav buď z literatury, nebo z jejich večerníčkové verze a nechali předělat známé hrdiny umělou inteligencí Midjourney. Výsledek nás hodně překvapil. Jak to dopadlo? Podívejte se!

Rákosníček jako drsný zelený démon v mlhavé krajině a Křemílek s Vochomůrkou jako dvojice strašidelných lesních duchů. Kdyby české večerníčky vypadaly takhle, měly by na děti opačný účinnek. Místo poklidného uspání by jim zařídily noční můry. Jak dopadly příběhy Včelích medvídků, Malá čarodějnice, Maková panenka, Králíci z klobouku nebo Mach a Šebestová? To zjistíte po kliknutí na tlačítko „číst dále“, kde uvidíte české pohádky předělané umělou inteligencí.

Pokračování 2 / 9

Rákosníček

Zatímco v podání Jiřiny Bohdalové to je „malý skřítek neposeda, zvědavý jako opička“,  Midjourney ho vidí jako depresivního zeleného Hellboye. Z malého rybníčku Brčálník se stalo tajuplné jezero. Jediné, co sedí, je zelená barva a mlha hustá tak, že by se dala krájet.

 

RákosníčekRákosníček | Midjourney; reflex.cz

Pokračování 3 / 9

Pohádky z mechu a kapradí

Křemílek a Vochomůrka čili ústřední dvojice z večerníčku Pohádky z mechu a kapradí. Umělá inteligence se na nich také dosyta vyřádila. Sedí les, mech a bílé oblečení. V prvním provedení jsou postavy opravdu strašidelné. V tom druhém jde o zdánlivě neškodné bytosti, jenže pak se stačí podívat na jejich pařáty. S touhle výbavou by proti nim neměla šanci ani lasice Kolčava, ani jezevec Burdych.

Pohádky z mechu a kapradíPohádky z mechu a kapradí | Midjourney; reflex.czPohádky z mechu a kapradíPohádky z mechu a kapradí | Midjourney; reflex.cz

Pokračování 4 / 9

Příběhy včelích medvídků

Midjourney si se čmeláky příliš rady nevěděla, a tak ze Čmeldy a Brumdy udělala dvojici futuristických astronautů zkoumajících novou planetu. Jak by asi vypadal Pučmeloud?

Příběhy včelích medvídkůPříběhy včelích medvídků | Midjourney; reflex.cz

Pokračování 5 / 9

Malá čarodějnice

Třetí večerníček namluvený Jiřinou Bohdalovou. V realistickém provedení už není Malá čarodějnice tak malá a nutno podotknout, že jí to sluší. Se standardně velkým havranem Abraxasem pak vypadá jako postava ze Zaklínače.

Malá čarodějniceMalá čarodějnice | Midjourney; reflex.cz

Pokračování 6 / 9

Maková panenka a motýl Emanuel

Makovou panenku Midjourney rovnou adaptovala pro Netflix a z motýla Emanuela sveřepě dělala ženu. Také má chaos v tom, kolik křídel vlastně takový motýl má. Jednalo se o nejvíce snové výsledky, a tak vám jich předkládáme rovnou několik.

Maková panenka a motýl EmanuelMaková panenka a motýl Emanuel | Midjourney; reflex.czMaková panenka a motýl EmanuelMaková panenka a motýl Emanuel | Midjourney; reflex.cz

Pokračování 7 / 9

Králíci z klobouku

Bob a Bobek nechali klobouk daleko v lese, případně si ho druhý jmenovaný narazil na hlavu. V provedení umělé inteligence to jsou spíš králíci gentlemani. Nemůžeme si pomoct, ale máme pocit, že v tomhle vzezření by vykrádali banky nebo řešili zločiny ve viktoriánské Anglii.

Králíci z kloboukuKrálíci z klobouku | Midjourney; reflex.czKrálíci z kloboukuKrálíci z klobouku | Midjourney; reflex.cz

Pokračování 8 / 9

Mach a Šebestová

Dvojice s kouzelným sluchátkem se dočkala filmového zpracování, které věrně kopírovalo komiksovou předlohu. My jsme nechali Midjourney hodně popustit uzdu fantazii. A výsledek vypadá jako z filmu Wese Andersona. A také jsme zjistili, že umělá inteligence absolutně netuší, jak kdysi fungoval telefon.

Mach a ŠebestováMach a Šebestová | Midjourney; reflex.cz

Pokračování 9 / 9

Maxipes Fík

Malá holčička a gigantický pes rasy bobtail. To jsou hlavní hrdinové večerníčků s Maxipsem Fíkem. Jenže Midjourney vidí Áju spíš jako červenou Karkulku a psa jako vlka. Ale hezké to je, což o to.

Maxipes FíkMaxipes Fík | Midjourney; reflex.czMaxipes FíkMaxipes Fík | Midjourney; reflex.cz