Kandidát na šéfa ČT Konrád nevěří v nynější zvýšení televizního poplatku

foto Jednání Rady České televize, na kterém se volil nový generální ředitel ČT, 7. června 2023, Praha. Kandidát na ředitele ČT Martin Konrád.

Praha - Kandidát na generálního ředitele ČT, bývalý šéf TV Prima Martin Konrád nesdílí názor, že budou politici v současné situaci hlasovat pro zvýšení koncesionářského poplatku ze stávajících 135 Kč měsíčně. V případě svého zvolení proto chce spíše hledat úspory a zvýšit efektivitu fungování ČT. Uvedl to dnes při prezentaci svého projektu před Radou ČT.

Podle Konráda bude nutné podívat se na ekonomiku ČT, zejména provoz a režii, ale i výrobu a zaměstnance. Zároveň ale uvedl, že výrobu nechce omezovat, ale spíše se zaměřit na to, proč veřejnoprávní televize vyrábí násobně dráž než komerční subjekty. Ve výrobě chce více akcentovat aktuální témata, jako jsou vyloučené regiony nebo drogy. Posílit chce komediální tvorbu.

Ve zpravodajství preferuje více ostatních témat na úkor politiky, například ekonomiku, zdravotnictví nebo školství. Chtěl by také čerpat ze synergií s Českým rozhlasem, například v regionech, o spojení veřejnoprávních podniků ale neuvažuje.

Konrád vystoupil jako třetí v pořadí po současném generálním řediteli Petrovi Dvořákovi a šéfovi brněnského studia Janu Součkovi. Následovat budou kreativní producent v ČT Jan Štern a krizový manažer Pavel Hřídel.

Po prezentacích kandidátů budou radní rozhodovat tajnou volbou vícekolově. Pro zvolení je potřeba deset hlasů. Do dalšího kola případně postoupí uchazeč nebo uchazeči s nejvyšším počtem hlasů a druhý v pořadí. Rada může volbu přerušit na příští zasedání. Generálního ředitele volí rada na šestileté období, Dvořákovi vyprší druhý mandát v září.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

9°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 9°C

Celá předpověď